“Pai, nu stiu, inca n-am apucat sa inteleg mare lucru, dar cred ca exista o anumita importanta a acestui eveniment si consider ca e oarecum important pentru fiecare artist si, oarecum, datorita acestui eveniment, cred ca se contureaza un fel de act al recunostintei pentru munca artistului. Cam asa ceva”, a raspuns, candid, Anna Lesko.

Sosite printre ultimele pe covorul rosu, Anna Lesko si dansatoarele ei au fost primele care au venit in sala presei pentru a poza. Cu cizme lungi si fuste mini de inspiratie ruseasca, ele si “divele” de la Las Trojas au pozat cel mai “profesionist”. Pentru ca e rusoaica, Anna nu vorbeste prea corect romaneste, in schimb face treaba buna cand are pensula in mana.

“Intr-adevar, pictez si tablourile mele sunt expuse in incinta Muzeului National, intr-o galerie de arta. Nu cunosc foarte bine orasul, am concertat de cateva ori si este OK, nu ma refer doar la reactia fata de artistul Anna Lesko, ci la orice alt artist, este oarecum rezervat asa, putin, fata de cum sunt bucurestenii. In rest, e OK”, a marturisit ea. De altfel, Stefan Banica jr.a marturisit ca publicul clujean este “cu doua clase mai sus fata de cel bucurestean”.

De silicoane raspunde managerul

Anda Adam a fost cea mai ciudata aparitie. Pentru ca-i intra bretonul in ochi si nu vedea nimic, a fost singura care i-a cerut impresarului ei, Joey de Alvarez, sa raspunda intrebarilor presei. La intrebarea cum e sa ai silicoane, Anda a replicat: “La aceasta intrebare va raspunde managerul meu”.

Intrebata de ce s-a vopsit blonda, Anda a raspuns: “Noi am considerat ca o schimbare de look ar fi binevenita si specialistii au hotarat ca imaginea asta este cea pe care trebuie sa o am in continuare”. O imagine fara vizibilitate, la propriu si la figurat. Spontani si plini de umor au fost baietii de la Akcent. Ei au dat concert de ziua reginei Olandei, la curtea regala.

“A fost senzational, am cantat in fata a o suta de mii de oameni, lucru pe care nu l-am mai facut niciodata. A fost incendiar”, au spus baietii. Adi Sana a spus ca intotdeauna cand vine la Cluj isi aminteste de anii in care a stat aici si mergea prin clubul Diesel.

“Pentru Cluj avem un mare respect si este orasul nostru preferat, dupa Timisoara, si publicul ne-a primit foarte bine inca de cand eram DJ Gino Manzotti si DJ Max” au spus membrii formatiei DJ Project.

Morandi vrea sa cucereasca lumea

Cei de la Morandi, adica Marius Moga, Andrei Romcea, plus DJ Raoul si DJ Juliano, au declarat: “E bine ca am avut patru nominalizari, am muncit mult anul asta si se vede aici. Suntem cei mai nominalizati si vom fi din ce in ce mai premiati.

Varianta in limba engleza a piesei «Beijo Uh la la» e lansata in engleza in Europa si va fi difuzata pe toate posturile de radio in timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Germania. Ne asteptam sa ne vedem anul viitor la Premiile MTV din Londra. Vrem sa cucerim lumea”.

“Ne-am simtit extraordinar, stiam ca va veni multa lume pentru ca este un lucru extraordinar ca au venit Premiile MTV la Cluj”, a spus Andreea de la Trident. Paradoxal, desi solista lor, Elena, a parasit trupa, cei de la Mandinga au venit mai multi. Zece la numar, Mandinga au venit cu doua dansatoare cubaneze, care le-au dat culoare.

Ei au precizat ca Elena a plecat din trupa pentru ca nu i-a convenit ca numarul membrilor trupei sa creasca cu inca doua soliste. Desi varianta “Soarele meu”, cantata fara Elena, nu a fost atat de reusita, membrii trupei au declarat: “Nu conteaza cat de greu ne este, nu conteaza cat de multi oameni suntem, conteaza ca proiectul Mandinga sa sune bine”.

Blestemul playback-ului

Pavel Stratan a fost cea mai cuminte aparitie. “E super la Cluj. Am mai fost de multe ori si tot asa frumos am fost primit”, a spus el. A venit insotit de baietii de la Zale, cu care a cantat in duet. Un crestin adevarat care isi da si haina de pe el, Pavel a vrut sa-mi ofere mie camasa Harley Davidson stil army.

El a marturisit ca tatal sau a fost foarte sever cu el si ca la toate spectacolele unde a cantat piesa despre tatal sau a plans. Loredana a fost extaziata. “Am avut o stare emotionala cum n-am mai avut de foarte mult timp, publicul m-a sustinut extraordinar si acesta a fost cel mai important premiu”. Ea a cantat in duet cu Stefan Banica Jr.

“Ne cunoastem de la 14 ani, am mai avut o colaborare pe albumul lui. Ce am cantat aici face parte de pe albumul «Giamparalele» si el canta cum nu l-ati mai auzit cantand niciodata pana acum, mai ales la faza cu tambalul.

Chiar m-am gandit la tatal lui in momentul in care i-am auzit vocea si felul in care a cantat si, ce sa zic, facem un cuplu veritabil, nu?” De pe scena, lucrurile s-au vazut altfel. In afara de Altar, care au avut un recital foarte bun, de Parazitii si de Loredana, toti au cantat playback.

Cei de la Uniting Nations au avut doua dansatoare care incadrau solistul, au batait putin, si cam atat. De altfel, show-urile formatiilor romanesti au fost mai bine pregatite decat cele ale invitatilor straini. La fiecare pauza, publicul dadea navala afara sa ia o gura de aer, pentru ca in sala aerul era irespirabil.

Cine a castigat premiile Cel mai bun grup - Akcent “Dragoste de inchiriat” Cea mai buna piesa - Morandi “Beijo Uh la la” Cea mai buna interpretare solo - Loredana “Le Le” Cel mai bun interpret solo - Stefan Banica Jr.

“Numele tau” Cel mai bun hip-hop - Parazitii “Violent” Cel mai bun artist debutant - Heaven “Pentru totdeauna” Cel mai bun dance - D.J.

Project “Soapte” Cel mai bun album - Pavel Stratan “Amintiri din copilarie 3” Cel mai bun rock - Iris “Maxima” Cel mai bun pop - Voltaj “Povestea oricui” Cea mai buna prestatie live - Proconsul (Iasi 05 MTV Live) Cel mai bun videoclip - Morandi “Falling Asleep” Primarul Clujului, Emil Boc, a inmanat un premiu special britanicelor Sugababes.

Premiul Free Your Mind a mers catre ambasadoarea ONU, Soknan Han Yung.

Culisele show-ului

Amplasarea recuzitei pentru spectacolul de la Sala Sporturilor “Horia Demian” a durat o saptamana. Pentru montarea banner-elor, luminilor, ecranelor a fost adusa o echipa de alpinisti utilitari, care a avut serios de furca, mai ales cu panourile de pe tavanul salii, fixate in suruburi ruginite.

In schimb, pentru demontarea instalatiilor, organizatorii au avut numai 12 ore, de la 1 noaptea pana duminica la 13.00, deoarece la 17.00 trebuia sa inceapa finala campionatului de baschet masculine

Cel care a “inaugurat” tribuna VIP a fost Sebastian Bodu, presedinte al Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala. Acesta a fost insotit de un “feroce” bodyguard clujean, care n-a schitat nici un zambet pe tot parcursul spectacolului.

De altfel, tribuna oficiala a fost incadrata de doua garzi de corp, care au stat tot timpul in picioare, la intrare fiind postata si o agenta de paza de la agentia “Total Security”. Printre spectatorii din apropierea acestei tribune se aflau si agenti imbracati “civil”.

Bodu a sunat la Bucuresti si a comunicat cunoscutilor locul unde era plasat in tribuna, pentru a-l vedea la televizor.

Prezenta ambasadoarei Organizatiei Unite, coreeanca Soknan Han Yung, cea care a primit premiul “Free Your Mind”, a alertat la maximum dispozitivele de paza. Cu o jumatate de ora inaintea deplasarii acesteia catre scena, agentii de paza au interzis circulatia pe traseul acesteia catre podiumul de premiere.

Trupa Akcent s-a distrat pe cinste atat la festival, cat si dupa. Cei patru componenti au facut un du-te vino continuu in timpul show-ului, vorbind mereu la telefoanele mobile. Ei s-au dovedit in mare forma si la petrecerea de dupa festival, din clubul Obsession, unde au dansat si s-au distrat pana duminica dimineata.

Andreea Banica a antrenat la dans lumea din tribuna “nominalizatilor”. Diva de la Blondy era mai mereu in picioare, starnind privirile curioase ale celor din sala.

Primarul Emil Boc s-a aratat extrem de incantat de modul in care a iesit show-ul. Boc n-a scapat nici o miscare de pe scena, aplecandu-se, de multe ori, peste balustrada. La un moment dat, a fost observat de catre luptatorul KI Ionut Iftimoaie, care a urcat pana la “oficiala” si l-a sarutat cu foc.

In timpul premierilor, Iftimoaie a stat langa rockerii clujeni de la Altar, cu care a scos videoclipul “Nascut invingator”.

Scena a pus probleme de stabilitate unora dintre cantareti. Solista trupei Uniting Nations, dotata cu pantofi cu toc cui, a alunecat la un moment dat, dar s-a redresat. La fel s-a intamplat si cu grupul BUG Mafia, pentru care scena s-a dovedit, de data asta, prea mica. Noroc cu prezenta de spirit, altfel spectatorii s-ar fi trezit cu Tatae peste ei.

Printre VIP-urile de la “oficiala” s-au numarat prefectul Alin Tise si sotia sa, Camelia, subprefectii Calin Platon si Cynthia Curt, ultima imbracata intr-o eleganta rochie de seara, impreuna cu prietenul sau, Darius Pintilie.

Nu au lipsit vicepresedintele Consiliului Judetean - Kerekes Sandor, cu o nepotica, viceprimarul Adrian Popa cu Meda, viitoarea lui sotie, deputatul PNL Horea Uioreanu, deputatul PD Daniel Buda cu sotia. Daca deputatul democrat s-a dovedit o prezenta discreta, prefectul, mare amator de muzica dance, era in mare forma.

Cea care a poposit cel mai mult pe “covorul rosu” a fost Anna Lesko, care a pozat in toate pozitiile. Avand la dispozitie un specialist in PR, stie foarte bine ca publicitatea ii asigura succesul. Si vanzarile.

Stefan Banica JR, unul dintre cei mai comunicativi artisti veniti la Cluj, nu a scapat ocazia sa afirme ca publicul din Transilvania este cel putin cu o clasa peste cel din alte parti. El s-a fotografiat cu tot ce “a miscat”: bodyguarzi, politisti, spectatori, voluntari care au pus mana la organizare.

Britanicele de la Sugababes au intarziat la Cluj, deoarece drumul de la aeroportul din Budapesta a fost extrem de greu pana la granita cu Romania. De la vama, cele trei dive au fost preluate de o masina de escorta a Politiei Romane, care a mai recuperat din intarzierea de pe teritoriul Ungariei.

In zona Salii Sporturilor a fost deplasat un dispozitiv impresionant de paza, format din forte de ordine, jandarmi, politie rutiera si de ordine publica, inclusiv “mascatii” de la DIAS.

De asemenea, in zona cortului rezervat artistilor si presei, precum si in interiorul salii, au fost prezente doua firme de paza, PP Protect si Total Security, care au asigurat, alaturi de fortele de ordine, securitatea in arealul MTV. Show-ul cel mai bine pregatit din festival a fost cel al trupei Morandi. De altfel, aceasta a sosit la Cluj cu doua zile inainte de spectacol.

Morandi a avut doua repetitii, una vineri seara si alta sambata dimineata. Liderul acesteia, compozitorul si interpretul Marius Moga, este cunoscut ca un perfectionist in muzica si coregrafie. Moga si Morandi au avut o seara prelungita.

Dupa recitalul de sambata seara, de la Sala Sporturilor, Moga & CO au sustinut un concert live in “Obsession”, alaturi de componentii grupului Mandinga si de alti invitati ai Premiilor Muzicale MTV. Trupa Morandi se pregateste pentru un turneu de doua luni in Europa.