Silviu Prigoana are un nou hobby - procesele. Gunoierului-sef al Clujului ii place sa se plimbe pe holurile tribunalelor in calitate de reclamant. Motiv pentru care in ultima perioada a facut o adevarata pasiune din a da in judecata pe toata lumea.

Dupa ce ca periodic se “judeca”, ca la piata, cu sotia - fosta sotie Adriana Bahmuteanu (periodic Prigoana), Silviu Prigoana si-a gasit doua noi tinte. Este vorba despre Primariile care nu-i ofera pe tava salubrizarea orasului si despre publicatiile care scriu adevarul despre afacerile sale “mirosinde”.

Astfel, recent, in urma faptului ca a pierdut, motivat, licitatia pentru salubrizarea Oradiei, Prigoana vrea sa se rafuiasca in justitie “pentru a-si cauta dreptatea”.

Mai departe, pentru ca asa-zisul turneu de pregatire al Tricolorilor, organizat in parteneriat cu Adrian Tarau, s-a dovedit un fas sinistru, Prigoana a anuntat ca va da in judecata publicatiile Trustului GAZETA pe motiv ca din cauza materialelor publicate a pierdut din afacere peste 1 milion de euro.

Cert este ca, desi ii vine greu sa recunoasca, Prigoana ar trebui sa caute motivatia esecurilor in propria ograda.

Silviu Prigoana este nemultumit ca firma Rosal nu castiga chiar toate licitatiile pentru salubrizare la care ia parte. Cea mai recenta ofensa s-a bifat la Oradea, unde Rosal a pierdut gunoaiele urbei in favoarea contracandidatei RER Ecologic Service, care a avut o oferta mai buna.

Corifeului deseurilor ii vine greu sa creada ca altcineva ar fi putut avea o oferta mai buna decat Rosal, care s-a preznetat cu un dosar de licitatie in valoare de… cinci kilograme. Dupa logica lui Prigoana, volumul si, mai cu seama, gramajul unei oferte cu care o societate participa la o licitatie ar trebui sa cantareasca decisiv.

“Ceva s-a intamplat cu comisia aia. Oferta noastra nu a contat. Eu am trimis la Oradea doi oameni, care au lucrat o luna intreaga. I-am pus inclusiv sa masoare strazile, ca sa avem date exacte pe baza carora sa facem oferta.

In aceste conditii, cred ca meritam o explicatie pertinenta si nu una puerila, referitoare la motivele pentru care au ales firma castigatoare si pentru faptul ca ne-au plasat pe locul al II-lea”, a afirmat nervos Silviu Prigoana, patronul firmei de salubritate Rosal, intr-un recent interviu acordat publicatiei patronata de Adrian Tarau, una dintre putinele care-l mai ia in serios.

Prigoana sustine, foarte sigur pe sine, ca ori de cate ori a fost nedreptatit, instanta i-a dat intotdeauna castig de cauza.

Pe de alta parte, primarul municipiului Oradea, Petru Filip, apreciaza ca licitatia contestata de Silviu Prigoana s-a desfasurat cat se poate de legal. “Ceea ce va pot spune e ca licitatia s-a desfasurat conform legilor in vigoare. S-au evaluat ofertele de catre comisie si s-a stabilit o ierarhie in urma careia s-a anuntat un castigator.

Daca domnul Prigoana se considera nedreptatit, poate sa se adreseze instantei. Procedural, nu vad nicio problema legata de licitatie”. Nemultumirile lui Silviu Prigoana nu se opresc aici. Acesta sustine ca s-a lovit de probleme similare si in alte orase, unde viza castigarea unor licitatii pentru salubrizare.

Patronul firmei Rosal nu este multumit nici de modul in care a decurs licitatia de la Timisoara.”La Timisoara, de exemplu, comisia nu parea interesata de domeniul de activitate al firmelor inscrise la licitatie.

Trebuia sa ai in proprietate o anumita suprafata de teren, nicidecum utilaje! Va dati seama? Pai, cine nu s-ar fi prins imediat ca va fi o licitatie «trantita»?”, explica Prigoana.

Pana de curand, Timisoara era impartita in doua la capitolul salubrizare, intre societatile Retim si RSG. Consiliul Local Timisoara a scos insa la licitatie concesiunea serviciilor publice de salubrizare. Au fost cumparate noua caiete de sarcini, dar doar trei firme s-au prezentat la licitatie, unde au avut loc discutii aprinse, iar presa a fost scoasa afara din sala.

Firmele care s-au prezentat au fost Rosal Group Bucuresti, firma detinuta de Silviu Prigoana, care a bifat in ultima perioada mai multe orase din tara, Urban SA Ramnicu Valcea, care detine monopolul in domeniu la Ramnicu Valcea, si SC Retim Ecologic Service SA.

Rosal si Urban “au in grija” doua sectoare ale Bucurestiului, iar firma lui Prigoana se ocupa si de salubrizarea unei jumatati din orasul Cluj-Napoca.

La Timisoara, reprezentantii respectivelor firme au inceput deja sa-si lanseze diverse acuzatii: cum ca ar fi favorizat Retimul, ca e de-al casei, sau cum ca Rosal-ul nu are destule utilaje si nu a putut face fata cu salubrizarea in alte orase, unde a castigat licitatia.

In cursul zilei de astazi vor fi chemati reprezentantii celor trei firme, care trebuiau sa mai vina cu unele precizari, vor fi anuntati cei care s-au calificat - asta in cazul in care se califica cel putin doua firme - si va fi stabilita data in care se vor deschide ofertele.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, va fi ales un singur castigator, iar unul din avantajele delegarii gestiunii il reprezinta scaderea preturilor la serviciile de salubritate. La fel e si cazul Brasovului unde Prigoana a incasat o noua lovitura sub centura, pierzand salubrizarea orasului, anul trecut.

Casnicie consumata mai mult pe holurile tribunalelor, decat in patul conjugal

Silviu Prigoana exceleaza prin a fi in atentia publicului sub toate aspectele existentei sale. Si viata personala a “salubrizorului” se afla sub luminile rampei, fiind de altfel de notorietate relatia tumultuoasa pe care o are cu sotia sa, Adriana Bahmuteanu.

In telenovela traita de celebrul cuplu, cei doi protagonisti isi reinnoiesc juramintele de credinta si dragoste eterna de circa doua ori pe an, iar apoi se despart cu scandal. Si ca veni vorba, sa ne reamintim firul povestii de amor cu nabadai a cuplului Prigoana - Bahmuteanu. Prima lor casatorie a avut loc in toamna anului 2003.

Dupa o luna de miere petrecuta in Olanda, la intoarcere, Adriana a inaintat deja actiunea de divort, care s-a pronuntat rapid. Nu a durat mult, si in ianuarie 2004 se prezentau din nou la primarie si la biserica pentru o noua casatorie. Daca prima casatorie a fost facuta in mare secret, a doua a fost plina de fast, iar luna de miere s-a consumat in Las Vegas.

Ghinion, insa, pentru ca dupa numai trei luni, Prigoana intenteaza divort, se razgandeste, in august revine asupra deciziei, iar actiunea se finalizeaza in toamna lui 2004. Cei doi nabadaiosi nu au stat insa despartiti prea mult timp.

In ianuarie 2005, povestea lor de iubire a cunoscut iarasi un trend ascendent, dar nu pentru mult timp, pentru ca in iunie 2005 cei doi s-au despartit pentru a treia oara. In iunie anul acesta, conflictele dintre ei au ajuns din nou in vizorul presei, iar in ziua de rau augur, 06.06.06., cei doi aveau infatisare pentru divort, care a fost amanata insa pentru o zi mai “fasta”. Asa ca, telenovela continua.