Un procuror din Republica Moldova a fost condamnat la inchisoare de catre Tribunalul Bihor, fiind acuzat de tainuire si contrabanda. Magistratul a facut apel sustinand ca a fost judecat in lipsa. Noul termen a fost fixat pentru luna septembrie, cand instanta va decide daca procurorul va merge la inchisoare sau nu.

Adrian Fetcu, in varsta de 27 de ani, in prezent procuror la Procura-tura Raionului Ungheni (Republica Moldova) este acuzat ca in perioada in care a fost student al Facultatii de Stiinte Juridice din Oradea s-a ocupat, impreuna cu un alt conational de-al sau, de introducerea in Romania a unor autoturisme furate, pe care le inmatriculau si le vindeau in tara.

Potrivit dosarului aflat la Tribu-nalul Bihor, in 25 noiembrie 1999, Vasile Mihali, partenerul lui Fetcu, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Bors la volanul unui "Renault Megane".

Ulterior politistii au descoperit ca certificatul de inmatriculare al autoturismului era fals, la fel si numerele de inmatriculare, masina fiind furata din Italia de la societatea comerciala "SPA Podial" Italia.

Anchetatorii au aratat ca dupa ce a introdus masina in tara Mihali a vandut-o lui Adrian Fetcu, acesta din urma ocupandu-se de toate demersurile pentru inmatri-cularea si inscrierea autoturismului in circulatie.

De asemenea, pe data de 31 ianuarie 2000, acelasi Vasile Mihali a intrat in tara pe la Punctul de Trecere al Frontierei Salonta, la volanul unui "Renault Megane Scenic". In urma verificarilor facute de oamenii legii a reiesit ca masina a fost furata tot din Italia de la firma "SNCF Lli Verchia Bartolomeu e Giovani".

De aceasta data, politistii de frontiera si-au dat seama imediat de faptul ca masina a fost furata si au retinut-o. Ambele autoturisme au fost redate firmelor din Italia de unde au fost furate.

Adrian Fetcu a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru tainuire si contrabanda si a fost obligat sa restituie cei 150.000.000 de lei vechi pe care i-a obtinut in urma comercializarii autoturismului furat de la "SPA Podial" Italia. Acesta, a facut insa apel motivand ca nu a fost citat la proces si nu stia ca este judecat.