Scandalul de la Ministerul Educatiei ia proportii tot mai mari. Mai multe partide cer demisia ministrului Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, care se considera o “tinta” a premierului Tariceanu.

In toata aceasta atmosfera incordata, premierul a anuntat ieri ca ministrul Educatiei nu va fi demis, in schimb a fost “mazilita” Paloma Petrescu, secretarul de stat in Ministerul Educatiei.

Scandalul de la Ministerul Educatiei, declansat ca urmare a faptului ca doi jurnalisti au obtinut sambata testele de la Examenul de Capacitate, este departe de a se fi incheiat.

Toti ochii sunt atintiti acum asupra ministrului Mihail Hardau, iar PSD si Partidul Initiativa Nationala au cerut demisia acestuia, iar Mark? Bela, presedintele UDMR, si-a exprimat si el nemultumirea fata de activitatea ministrului Educatiei.

Liderii PSD si PIN considera ca acest scandal in Ministerul Educatiei dovedeste incompetenta democratului Hardau. Acestia considera ca ministrul democrat trebuie schimbat urgent din functie si cer Partidului Democrat sa-i gaseasca un inlocuitor.

Daniel Buda, presedintele Partidului Democrat Cluj, il considera nevinovat pe Mihail Hardau si considera ca principala vinovata in recentul scandal este Paloma Petrescu. De altfel, pozitia PD este clara: trebuie emise sanctiuni la nivel de secretari de stat.

Liderii democrati urmau sa analizeze activitatea colegului de partid, care a fost aratat tot mai des cu degetul de partidele politice in cursul zilei de ieri, cand urma sa fie luata si o decizie privind soarta acestuia, in urma sedintei Biroului Permanent.

In ciuda multiplelor cereri de demisie venite din partea mai multor partide, premierul Tariceanu a hotarat ieri ca ministrul Hardau nu va fi demis, ci Paloma Petrescu este cea care paraseste functia de secretar de stat. In acelasi context, premierul Tariceanu a anuntat ca ministrul Hardau va gestiona testele nationale.