Primaria orasului de pe Bega a dispus amendarea sefului Directiei Politiei de Frontiera (DPF) Timisoara, comisarul-sef Mircea Chirila, acuzat ca a executat anumite lucrari de constructii in curtea casei sale, fara a avea autorizatii in acest sens. Conform Cartii Funciare nr. 30665, ofiterul a cumparat apartamentul nr.

1 din acel imobil in 10 decembrie 2003, dupa care, in 22 decembrie, apartamentul nr. 3 a fost achizitionat de sotia sa, Maria Sofinet.

Pentru a deveni proprietar pe tot imobilul, in 20 aprilie 2004, seful DPF si-a dat toti vecinii in judecata, revendicand apartamentele cu nr. 2, 4, 5 si 6. In 3 august, acelasi an, dupa ce si-a convins vecinii ca nu au nici o sansa la proces, a reusit sa cumpere celelalte patru apartamente la preturi modice.

In urma unei reclamatii ce vizau aparitia mai multor constructii anexe in curtea imobilului de pe splaiul Nicolae Titulescu nr. 19 din Timisoara, inspectorii Primariei s-au deplasat la fata locului si au constatat ca acolo au aparut cinci casute mai mici, aparent pentru inchiriat la diverse persoane, pentru care nu exista nici o autorizatie legala.

"In urma verificarilor efectuate pe teren de catre inspectorul de specialitate, s-a constatat ca lucrarile de constructii realizate la imobilul sus-mentionat au fost executate fara autorizatie de construire, fapt pentru care, conform prevederilor legale, respectiv Legea 50/1991, a fost intocmit proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor nr.78/275, prin care Mircea Chirila a fost sanctionat cu o amenda de 2.000 RON", a declarat seful de serviciu din cadrul Directiei Urbanism a Primariei, ing. Terez Kolozsi.

Potrivit sursei citate, proprietarul vilei va trebui sa intre in legalitate cu actele sau sa aduca imobilul la starea initiala.

"Sunt dispus sa platesc amenda"

Contactat telefonic pentru a-si spune opinia legat de aceasta sanctiune, comisarul-sef a declarat ca va plati amenda, indiferent de cuantum, si se va conforma prevederilor legale in materie de disciplina in constructii. "Sunt dispus sa platesc amenda.

Este vorba despre o neatentie, pentru ca nu am urmarit daca arhitectul are toate autorizatiile inainte de a se apuca de modificarile din curtea casei mele. Inca nu am primit instiintarea privind sanctionarea cu amenda de 20 de milioane de lei, insa o voi achita ca si orice simplu cetatean din orasul acesta. Trebuia sa fiu mai atent.

Imi pare rau de aceasta situatie, dar sunt un om normal, care sta prea mult la serviciu si nu si-a monitorizat oamenii platiti sa-i faca o treaba. Nu pot sa stau sa prind si traficanti de droguri si sa mai urmaresc si arhitectul daca-si face treaba", a spus seful Directiei Politiei de Frontiera.