Va propunem in cele ce urmeaza o radiografie a temerilor politicienilor clujeni, de la fobii de viespi si tantari, la teama de Dumnezeu si de neindeplinire a promisiunilor facute electoratului.

Politicienii clujeni s-au aratat foarte deschisi cand au fost pusi in situatia de a vorbi despre temerile personale. Pe primul loc in topul motivelor de “spaima” se afla Dumnezeu: majoritatea politicienilor au marturisit ca sunt persoane credincioase si vad in Divinitate judecatorul suprem.

Pe langa teama de Divinitate au iesit la iveala alte temeri mai “prozaice”, precum claustrofobia, fobia de viespi si tantari, teama de caldura inabusitoare instalata in ultima vreme, chiar si frica de electorat si de neindeplinire a promisiunilor facute catre acesta, la inceput de mandat.

Alianta si frica de Dumnezeu

Consilierii locali ai Aliantei DA PNL-PD au declarat ca nu au nici un fel de fobie sau temere, dar ca singurul sentiment de frica si respect il incearca fata de Divinitate.

“Nu am nici o fobie sau vreo temere personala. Ma tem doar de Dumnezeu, pentru ca sunt o persoana credincioasa, dar acesta e un alt fel de sentiment”, a declarat Ovidiu Turdean, consilier local DA PNL-PD.

“Si barbatii se pot teme de insecte sau de animale, nu doar femeile, dar eu nu ma incadrez in aceasta categorie. Nu am astfel de temeri. Ma tem doar de Dumnezeu ca orice crestin”, a precizat consilierul local Radu Morariu.

Dumnezeu si electoratul

Reprezentantii clujeni ai PSD au recunoscut ca inainte de toate este teama de Divinitate. Unul dintre ei a subliniat si ideea neindeplinirii promisiunilor facute electoratului, care il macina destul de mult.

“Cea mai mare teama a mea este legata de electorat si de faptul ca nu voi putea duce la indeplinire promisiunile facute oamenilor, pana la sfarsitul mandatului. Am avut si acum de curand o tentativa de a proteja banul public. Ma mai tem de Dumnezeu, pentru ca sunt crestin. In rest, nu am altfel de fobii sau temeri, intrucat nu am afaceri dubioase, nu am treaba cu politia sau alte organe.

Nici ca m-ar parasi nevasta nu mi-e frica, deoarece suntem o familie foarte frumoasa”, a mentionat amuzat Gheorghe Vuscan, consilier local PSD.

“Chirurgii sunt in general oameni credinciosi, de aceea si eu ma tem de Dumnezeu. In rest, nu am fobii, acum sunt in operatie si sper sa iasa totul bine”, a specificat consilierul judetean PSD Alexandru Irimie.

Caldura bat-o vina

Consilierii locali din partea UDMR au probleme cu caldura si cu Divinitatea.

“In momentul de fata cele mai mari batai de cap mi le da caldura. Alte fobii nu am, deoarece imi place natura si tot ce inseamna ea. Nici de Dumnezeu nu ma tem, sper ca n-am facut nimic rau, ca lucruri marunte mai rele face fiecare”, a precizat Molnos Lajos.

“Sunt o persoana credincioasa, ma tem de Dumnezeu, mai ales ca departe de scena politica sunt director economic la Institutul Teologic Protestant. Ma consider o persoana normala, nu am fobii. In general femeile se tem mai mult de insecte si animale”, a explicat Somogyi Gyula.

Politica ucide

Reprezentantul PC, consilierul local Mircea Petric sustine ca singura lui temere este in legatura cu politica si politicienii, care vor distruge toata tara. “Nu am fobii, dar singura mea temere este ca politica actuala va face praf toata tara. Nici un sistem nu merge bine, nici un domeniu nu este administrat corect. Iar cu Divinitatea m-am impacat demult.

Avem un pact: eu Il las in pace si El ma lasa la randul Lui”, a spus conservatorul.

Fobie la viespi

Independentul Mihai Sandu recunoaste ca ii este frica de viespi si de tantari, datorita unor intamplari din copilarie. Mai mult, are unele superstitii de care tine cont. “Ca fost general al armatei imi este mai greu sa ma sperii. Cu toate acestea mi-e frica de viespi datorita unor intamplari nefericite pe care le-am avut in copilarie, cand au roit toate pe mine.

Apoi sunt alergic la tantari, mi-e cam frica de incaperi stramte si, bineinteles, de Dumnezeu. Mai am si o superstitie: ori de cate ori trec pe langa o biserica spun Rugaciunea Inimii”, a recunoscut consilierul.