Centrul de Diagnostic si Tratament (CDT) a fost preluat cu tot cu datoriile de 12 miliarde de lei vechi de catre Consiliu Local Cluj, in baza unei hotarari aprobate in ultima sedinta a acestui for.

Hotararea a fost ultima pe ordinea de zi a consilierilor locali. Consilierii au primit de la Directia de Sanatate Publica o adresa prin care se arata ca CDT are datorii de 12 miliarde de lei vechi din cauza contractului cu Casa Asigurarilor de Sanatate care nu acopera salariile personalului. Din acest motiv a rezultat un deficit lunar de aproximativ un miliard de lei vechi.

Pentru a preveni inchiderea CDT, care ar crea mari convulsii sociale in interiorul unitatii sanitare, este necesara reglementarea situatiei financiare existente. In aceste conditii consilierii au considerat oportuna preluarea in proprietatea publica a municipiului si in administrarea Consiliului Local a Centrului de Diagnostic si Tratament.

Consiliul Judetean este de acord in principiu cu transferul dreptului de proprietate asupra imobilului, urmand sa adopte o hotarare in acest sens. Trecerea din proprietatea publica a judetului in proprietatea publica a municipiului se va aproba ulterior prin Hotarare de Guvern.