Obiectele de imbracaminte au fost ridicate din depozitele companiei Kira Fashion. Aceasta se pare ca a primit rambursari ilegale de TVA de 600 de miliarde de lei vechi.

Valoarea blugilor si a fustelor ridicate de inspectori depaseste cu putin 300 de milioane de lei vechi. Intre timp, fabrica de confectii a lui Samir Spranceana a intrat in lichidare judiciara.

De fapt, hainele ridicate de la firma omului de afaceri din Craiova reprezinta singurele bunuri pe care statul roman le poate valorifica in mod cert. Initial, inspectorii Finantelor Publice pusesera sechestru pe toate bunurile companiei.

Printre ele se numara sediul firmei si cateva rable folosite la transport. Singurul activ de valoare este o linie tehnologica, evaluata la circa 49 de miliarde de lei vechi.

Insa statul roman nu este singurul creditor al Kira Fashion. Astfel ca banii rezultati din vanzarea acestor active vor trebuie impartiti cu ceilalti creditori.

Printre acestia se numara banci si persoane fizice. Tabloul creditorilor nu a fost inca lamurit pe deplin.

De asemenea, toate conturile companiei Kira Fashion au fost blocate insa reprezentantii statului nu au reusit sa recupereze mare lucru astfel. Procesul de faliment va fi judecat de sectia comerciala a Tribunalului Dolj.

Pe langa procesul comercial, impotriva lui Samir Spranceana au inceput si proceduri penale. Omul de afaceri este cercetat pentru infractiuni financiare.