Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit, ieri, ca mandatul de arestare emis in lipsa, in anul 2004, pe numele lui Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), ramane valabil. Instanta a respins, astfel, recursul formulat de aparatorul inculpatului, la o hotarare luata de Tribunalul Sibiu, unde se judeca dosarul penal in care este implicat "Guru".

Magistratii Curtii de Apel au respins si cererea avocatului de citare a inculpatului la resedinta din Suedia, constatand indeplinita procedura de citare prin afisare la Primaria sectorului 5 din Bucuresti.

Gregorian Bivolaru a fost trimis in instanta, alaturi de alti inculpati, pentru comiterea mai multor infractiuni de coruptie sexuala, trafic de minori, acte sexuale cu o minora, cauza fiind judecata pe fond de catre Tribunalul Sibiu.

Prin incheierea din 11.07.2006, aceasta instanta a respins cererea formulata de aparatorul ales al lui Gregorian Bivolaru privind constatarea incetarii de drept a masurii arestarii preventive. Mandatul de arestare pe numele inculpatului nu a fost pus in executare pana in prezent din cauza ca acesta s-a sustras de la urmarire penala si judecata.

Aparatorul liderului MISA a sustinut ca masura a incetat de drept ca urmare a faptului ca instanta nu s-a pronuntat in timpul judecatii asupra temeiniciei si legalitatii acestei masuri inainte de implinirea duratei de 60 de zile.

Procesul de la Tribunalul Sibiu este suspendat si se va relua doar dupa ce Curtea Constitutionala se va pronunta pe anumite exceptii de neconstitutionalitate invocate de aparatorul lui Bivolaru, avocatul Tiberiu Barbacioru.

La Sibiu, procesul se afla in faza declaratiilor date de martorii citati de Parchet. Initial, cauza s-a aflat la Tribunalul Bucuresti, insa, la solicitarea aparatorilor liderului MISA, dosarul a fost stramutat la Sibiu. Gregorian Bivolaru se afla in prezent in Suedia, unde a primit rezidenta si azil politic.