Centrala Termica (CET) Braila are un nou concurent pentru concesionarea sistemului de incalzire a orasului. Surse neconfirmate spun ca este vorba de compania ENET din Focsani.

Oferta companiei din Focsani a fost depusa pe ultima suta de metri. Se pare insa ca aceasta companie are sprijinul reprezentantilor PSD.

Potrivit reprezentantilor Primariei Braila, oferta focsanenilor ar fi fost inregistrata vineri. Castigatorul licitatiei va fi desemnat de catre Consiliul Local Braila. ENET a castigat si licitatia pentru termoficarea din Focsani.

Concurenta ENET este CET Braila. Aceasta societate a iesit din subordinea Ministerului Economiei si Comertului si a intrat in cea a Consiliului Local.

Afacerea este importanta prin prisma faptului ca viitoarea companie va avea peste 50.000 de clienti. Scumpirea prognozata a energiei termice, dupa data de 1 ianuarie 2007, ar urma sa ridice profitul castigatorului.

De asemenea, castigatoarea licitatiei nu va trebui sa investeasca decat o suma relativ redusa pentru modernizarea sistemului de transport si distributie a energiei termice. Si asta pentru ca 70 de miliarde de lei vor fi oferiti de la bugetul statului.

Termenul de concesionare va f de 25 de ani. Contractul poate fi prelungit apoi pentru inca 12 ani si sase luni.