Cu cifre de afaceri de milioane de euro si profituri pe masura, cele mai multe societati auin derulare investitii legate de retehnologizare sau de conformare la normele impuse de Uniunea Europeana, de mediu sau pentru extinderea si pentru dezvoltarea activitatii.

Cifra de afaceri a societatii Armatura s-a diminuat cu o treime fata de perioada similara din 2005, ajungand la 13,6 milioane de lei. Producatorul de armaturi si robinetarie ainregistrat o pierdere de 1,4 milioane, fata de profitul de 54.500 de lei de pe primul semestru al anului precedent.

Armatura produce si comercializeaza armaturi pentru instalatii de alimentare cu apa, instalatii sanitare si deincalzire, gaze naturale, fitinguri, tevi de polietilena, elemente deimbinare a instalatiilor si diverse alte produse. Principalii actionari sunt compania Herz Armaturen (Austria) - 20% si Asociatia Salariatilor - 40%.

BT si fondul de investitii Broadhurst Investment detin cate 5% din capitalul social.

Automobile Componente Electrice

Producator de componente electrice pentru motoare si membru al grupului spaniol omonim, ACE ainregistrat o cifra de afaceri de 8,4 milioane de euro,insemnand o crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Profitul a crescut cu 27%, ajungand la 2,7 milioane de euro. ACE a investit 1,8 milioane de euro pentru a deschide a doua fabricain Romania, la Dej.

Rezultatele financiareinregistratein decursul acestui an au fost cele estimate. Obiectivul pentru semestrul II si primul semestru din 2007il reprezinta demararea lucrarilor la etapa II a investitiei de la Dej , a declarat Mihaela Toma, asistent director general.

Compania, care numara 1550 de angajati, s-a clasat anul trecut pe primul locin topul exportatorilor realizat de Camera de Comert si Industrie din Cluj, dupa rezultatele obtinutein 2004.

Banca Transilvania

Contul de profit si pierdere al BT a consemnat venituri de 244 de milioane de lei si un profit net de 58,7 milioane.in primele sase luni, banca a alocat fonduri pentru dezvoltarea retelei teritoriale,imbunatatirea sistemului informatic, marketing.in prima jumatate a anului, BT a deschisinca 61 de unitati, ajungand la o retea de 276 de sucursale si agentii.

BT avea instalate 443 de bancomate (ATM) si 3660 de cititoare de card la comercianti (POS), fata de 295 de ATM si 2000 de POS, cate erau la sfarsitul semestrului I din 2005.Echipa BT a crescut la 3979 de angajati, la 30 iunie 2006.

Ne vom concentra pe trei linii principale de afaceri - retail,intreprinderi mici si mijlocii, respectiv corporate, precum si pe dezvoltarea generala a bancii , a precizat directorul general, Robert Rekkers.

BT este nucleul grupului financiar cu acelasi nume, care mai include societati de asigurari, leasing, intermediere, creditare.in 12 ani de activitate, a devenit o institutie financiara cu reprezentare nationala.

Carbochim

Societatea a raportat o crestere cu 18% a profitului, care a ajuns la 800.000 lei, si un avans al cifrei de afaceri la 16,9 milioane de lei.in primul semestru din 2005, companiainregistra o cifra de afaceri de 16,4 milioane de lei si un rezultat net de 680.000 de lei.

Societatea a obtinut,in primele sase luni din 2006, o crestere a veniturilor de la 16,6 la 17 milioane de lei, dar si a cheltuielilor, de la 15,7 la 16,9 milioane. Anul trecut, Carbochim a raportat o scadere a profitului cu 85%, la 376.000 de lei. Societatea produce si comercializeaza corpuri abrazive.

Actionar majoritar este Asociatia Salariatilor, care detine 65,3% din actiuni, urmat de Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana, cu 12%.

Farmec

Cifra de afaceri estein crestere usoara (2,5%) fata de aceeasi perioada din 2005, ajungand la 25,2 milioane de lei. Societatea ainregistrat un profit brut de 3,25 milioane,in crestere cu 6%. Pentru acest an, estimarile indica o cifra de afaceri de 18 milioane de euro.

Desi, la un moment dat, au existat discutii privind relocarea productiei, aceastaisi concentreaza investitiile asupra locatiei actuale. Ne propunem un plan estimat la 10 milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea spatiilor de productie, pentru alinierea la cerintele europene, ce se va derulain perioada 2006-2010 , a declarat Magda Miclaus, purtator de cuvant al societatii. Pentru 2006, investitiile se ridica la 3,5 milioane de euro.

Principalele obiective sunt,in acest an, amenajarea spatiului de productie a sectiei de cosmetice (creme, emulsii, sampoane), a spatiilor de depozitarein carantina a produselor cosmetice finite, a spatiilor de depozitare pentru ambalaje si materii prime, precum si achizitionarea de utilaje si echipamente noi pentru ambalare/preparare a cremelor cosmetice.

Pentru 2007, investitiile se ridica la 2,5 milioane de euro. O investitie de 250.000 de euro se vaindrepta,in aceasta toamna,inspre o campanie publicitara (ATL si BTL) pentru lansarea pe piata a variantei modernizate a gamei de produse anti-imbatranire Gerovital H3 - Prof. dr. Ana Aslan .

Tehnofrig

Societatea ainregistrat,in prima jumatate a anului, un profit brut de 409.800 de lei si unul net de 314.500, la o cifra de afaceri de 5,8 milioane, potrivit raportului financiar. Veniturile au totalizat 6,2 milioane, din care 6,1 milioane din exploatare si 97.300 de lei financiare, iar cheltuielile s-au ridicat la 5,7 milioane lei, din care majoritatea cheltuieli din exploatare.

Investitiile realizate au fost de 1,5 milioane si reprezinta imobilizari necorporale - 17.100 de lei, corporale - 1,2 milioane si financiare - 282. 600 de lei. Investitiilein curs sunt de 735.000 lei.

Activitatea actuala o reprezinta proiectarea, fabricarea, comercializarea si asigurarea de serviciiin domeniul liniilor deimbuteliat lichide alimentare, schimbatoare de caldura cu placi pentru termie, utilaj alimentar si frigorific, echipamente pentru ateliere de service.

SSIF Broker

Profitul net al societatii de servicii de investitii financiare a scazut cu un sfert fata de cel obtinutin perioada corespunzatoare a anului trecut. La sase luni, societatea de brokeraj a acumulat un profit net de 5,8 milioane de lei.

Veniturile au scazut cu 300.000 de lei, de la 13,7 la 13,4 milioane de lei.in schimb, capitalul social a evoluat de la 31,8 la 54,6 milioane,in urma capitalizarii profitului de anul trecut si prin aportin numerar adus de actionari.

Fondurile vor fi utilizate pentru realizarea unor plasamente suplimentare, iar urmatoarea majorare de capital va fi operatain 2007, a informat presedintele Consiliului de Administratie, Petru Prunea.

Somes Dej

Atat cifra de afaceri, cat si profitul s-au situatin crestere,in euro, fata de perioada similara din anul precedent, combinatulinregistrand un profit de 2,1 milioane de lei, fata de 328.800 de leiin 2006, la sase luni. Societatea arein desfasurare investitii si pe parcursul urmatoarelor doua semestre.

Programul de investitii este structurat pe modernizarea masinii de hartie -in trei etape, prima s-a efectuat deja, fiind investiti 2,1 milioane de euro; a doua etapa, care se va finalizain decembrie - 5,4 milioane de euro, iar a treiain cursul anului 2007 - 1,5 milioane euro, asigurandu-se o calitate mai buna a hartiei si o procesare secundara a unei cantitati mai mari de celuloza.

Vom realiza si investitii cu efect de ameliorare a impactului asupra mediului, zece masuri, dintre care cea mai reprezentativa este achizitionarea unui nou electrofiltru, de 3,5 milioane euro. Actiunea s-a finalizat 75%, iarin decembrie se vaincheia integral.

Tot la capitolul investitii trecem si cumpararea unei masini de hartie de la Petresti si mutarea ei la Dej, urmand un proces de modernizare ce se vaintinde pe doua semestre , a declarat Stefan Vuza, presedintele grupului Serviciile Comerciale Romane.

Dupa ce investitiile se vor finaliza si vor intrain exploatare, cifra de afaceri a Somes va creste cu 50% depasind, spre finalul anului viitor, 150 milioane de lei, iar,in 2008, va atinge 220 de milioane. Somes Dej si-aindeplinit 98% din indicatori. Nu este foarte bine, e doar bine , a comentat Vuza.