Consiliul Local (CL) al municipiului Cluj-Napoca a renuntat la ideea de a realiza un sens giratoriu la intersectia Calea Turzii cu strada Buna Ziua. In locul sensului giratoriu va fi amplasat un semafor inteligent care va ajuta la decongestionarea traficului in zona respectiva.

Ideea constructiei unui sens giratoriu la intersectia dintre Calea Turzii si Strada Buna Ziua a venit in urma cu cateva luni cand, printr-o Hotarare a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, sectorul de drum cuprins intre Calea Turzii intersectia cu Buna Ziua si Strada Fagului intersectia cu strada Constantin Brancusi, in lungime de 3.000 de metri, a fost trecut din proprietatea publica a

municipiului Cluj-Napoca si administrarea CL in proprietatea publica a statului si in administrarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Traseul de tranzit al traficului greu pe ruta Bucuresti - Baia Mare, tur - retur, se desfasoara pe strada Buna Ziua - Fagului.

Traficul din zona respectiva reprezinta mai mult de jumatate din intreg traficul ce se desfasoara in municipiul Cluj-Napoca. Acest lucru duce la blocaje mari ale traficului la intersectia strazii Buna Ziua cu Calea Turzii. Pentru decongestionarea traficului, CL a hotarat, initial, realizarea unui sens giratoriu in zona.

Ulterior insa, municipalitatea s-a razgandit si s-a hotarat amplasarea in intersectia respectiva a unui semafor. Dar nu orice semafor, ci unul inteligent. “Nu exista spatiu suficient pentru realizarea unui sens giratoriu, asa ca vom amplasa la intersectia respectiva un semafor inteligent”, ne-a declarat Sorin Apostu, directorul Directiei Tehnice din Primaria municipiului Cluj-Napoca.

“Semaforul va functiona pe baza de senzori. Astfel, daca pe strada Buna Ziua va fi blocaj, semaforul va da drumul circulatiei de pe Buna Ziua, iar daca pe Calea Turzii va fi blocaj, semaforul va da drumul circulatiei de pe Buna Ziua. Vor fi amplasati senzori de supraveghere a traficului pentru stabilirea blocajelor”, a explicat Apostu.