Doliu in justitia sibiana! Judecatorul care se ocupa ce dosarul liderului MISA Gregorian Bivolaru a murit duminica seara intr-un teribil accident de circulatie. Magistratul intrase intr-o depasire riscanta si nu a mai apucat sa ajunga pe sensul lui de circulatie si a intrat direct sub rotile unui autobuz care circula regulamentar.

Cainele judecatorului care se afla cu el in masina se pare ca i-a distras atentia, iar acesta nu a mai putut continua manevra de depasire. In mijlocul de transport cu care s-a ciocnit judecatorul se aflau 17 persoane, dar nici un pasager nu a fost grav ranit. Alaturi de magistrat insa a mai murit o femeie de 50 de ani, notar public, care se afla cu el in masina.

Teribilul accident s-a produs pe Drumul National 1, la aproximativ 20 de kilometri de Sibiu. Ghorghe Ciulacu se afla impreuna cu cainele lui si un notar public in masina lui personala si se indrepta spre Brasov. Intr-o curba periculoasa a vrut sa depaseasca o masina, dar nu a mai apucat.

„Soferul autoturismului marca Mercedes s-a angajat intr-o depasire imprudenta, fara sa se asigure si a intrat pe contrasens, izbind autocarul care circula regulamentar pe directia Bratov Valcea”, spune subcomisarul Alin Pahontiu, seful Serviciului Politiei Rutiere din Sibiu.

Soferul autobuzului a explicat ca nu l-a putut evita pe judecator. „Cetateanul a intrat intr-o depasire, s-a dezechilibrat, avea si un caine in spate si mi-a intrat frontal in fata. Am incercat sa-l evit pana la refuz, dar daca mai trageam dreapta ma rasturnam cu pasagerii”, spune Stelian Popa, soferul autobuzului.

„Din cauza cainelui care a venit din spate si fiind atent la caine a depasit si a intrat frontal in fata. A iesit din sensul lui de mers nu am avut ce face la cinci metri. Toti ne-am speriat, dar ce sa mai faci la cinci metri cand iti vine ceva in fata, nu mai ai nici o sansa nici o posibilitate”, spune unul dintre pasagerii autobuzului.

Atat judecatorul aflat la volanul masinii cat si notarul public Tatiana Jeleriu, de 50 de ani au murit pe loc.

S-a ocupat de GURU

Gheorghe Ciulacu avea 57 de ani si s-a ocupat mai bine de un an de zile de dosarul lui Gregorian Bivolaru stramutat de la Bucuresti la Sibiu. Pentru el cazul liderului MISA era ca oricare altul. Il trata cu mult profesionalism si niciodata nu se plange de volumul mare de munca pe care il avea. „Pentru el dosarul lui Greogorian Bivolaru era un dosar ca oriare altul.

Nu se plangea niciodata de prea multa munca. Se comporta ca un adevarat magistrat”, spune judecatorul Constantin Butiuc, seful Sectiei Penale de la Tribunalul Sibiu.

Palatul Justitiei Sibiu in doliu

Vestea mortii judecatorului Gheorghe Cilacu e a lovit ca un fulger Palatul de Justitie din Sibiu. Colegii, printre care foarte multi i-au fost buni prieteni, sunt cutremurati de cele intamplate. „Nu mi-a venit sa cred. Era un coleg deosebit si un bon om”, spune Carmen Giorgica, judecator in cadrul Tribunalul din Sibiu.

„Gheorghe Ciulacu a fost primul judecator din Sibiu cu care am facut coplet cand am venit eu la Sibiu in 1985. Era un om deschis si sincer, dar mai ales un foarte bun coleg, deosebit de onest. Avea principii care nu le incalca”, spune judecatorul Constantin Butiuc, seful Sectiei Penale din cadrul Tribunalului din Sibiu.

Ieri colegii de munca ai judecatorului au aprins o candela si au asezat un buchet mare de crizanteme la usa biroului unde Gheorghe Ciulacu si-a petrecut cei peste 25 de ani de cariera. Putea sa se pensioneze dar nu a facut-o pentru ca isi iubea foarte mult munca si nu a vrut sa renunte. Soarta insa a fost insa mult prea crunta cu el si nu l-a mai lasat sa se bucure de anii de pensie.

Miercuri la ora 13, rudele si apropiatii, dar si prieteni si colegii isi vor lua ramas bun de la Gheorghe Ciulacu. Slujba va avea loc la Biserica Ortodoxa din cartierul Valea Aurie.

In urma cu mai bine de trei luni de zile un alt judecator, Titus Popescu avea sa isi gaseasca sfarsitul intr-un mod tragic. Atunci judecatorul Gheorghe Ciulacu ne-a declarat cu multa mahnire un lucru care il macina se pare de mai mult timp. „Nu stiu ce se intampla, dar din 1993 mor intr-una valori mari din justitia sibiana.

Au murit 12 oameni de valoare, in accidente sau evenimente tragice”, spunea atunci Gheorghe Ciulacu. Duminica seara inca o stea a mai cazut, iar judecatorul s-a alaturat lungului sir de decese. Este al 13-lea.

Gabriela ROMAN