In schimb, dupa cum promit reprezentantii firmei clujene de intermediere, oferta salariala este una de exceptie, angajatii celor trei hoteluri avind sansa de a cistiga mii de dolari lunar.

„Angajatorilor le place sa lucreze cu romani“

Citeva sute de persoane, majoritatea absolventi de facultate sau chiar studenti, au luat ieri cu asalt sala de la Opera Plaza rezervata selectiei pentru celebra companie hoteliera. Unii au mai lucrat in strainatate, altii au indeplinit numeroase slujbe in Romania, „departe de ce am facut la facultate, umilitoare si prost platite“, dupa cum s-a exprimat unul dintre candidati. Dupa depunerea CV-urilor, a urmat un scurt interviu, precum si parcurgerea unui test special intocmit de catre angajator. Au fost puse la bataie aproximativ 250 de posturi de lucratori in trei hoteluri de cinci stele din lantul Ritz, situate in Key Biscayne-Miami, Florida (SUA) si Insulele Cayman (Marea Britanie).

„Este a doua oara cind organizam recrutari pentru Ritz la Cluj, angajatorilor le place sa lucreze cu romani“, precizeaza Mircea Radu Onaca, director de program in cadrul Invest Com, firma organizatoare a eveni-mentului.

Oferta „cu totul speciala“

Oferta cu pricina este una „cu totul speciala“, dupa cum asigura Onaca, salarizarea fiind de minim 8 $ pe ora de lucru (programul este de 8 ore pe zi, cu posibilitatea de a presta ore suplimentare, mai bine remunerate) si un contract minim de zece luni. „Contractul poate fi semnat si pentru doi ani, cu posibilitatea de prelungire.

Nu se cer studii, nici macar liceale, si nici experienta. Se asigura cazare si masa“, adauga Onaca.

Costul total al deplasarii la respectivele locatii este de 1.275 $, fara taxele de avion. Urmatoarea asemenea selectie pentru Ritz Carlton Hotel va avea loc la inceputul anului 2007. De asemenea, in urmatoarele sapta-mini, Com Invest va mai organiza la Cluj-Napoca un tirg de locuri de munca pentru programe de tip Work & Travel destinat studentilor, dar si de tip H2B, cu joburi sezoniere in SUA.