Liberalii din Bihor nu sunt foarte dornici de o impacare cu PD, desi liderii acestui partid s-au aratat dispusi sa colaboreze cu PNL, dupa ce protocolul de colaborare la nivel judetean a fost intrerupt.

Cel putin asa reiese din declaratiile facute, sambata, de liderul filialei liberalilor, Cornel Popa, care a sugerat ca nu sunt dispusi sa faca compromisuri pentru ca Alianta "D.A." sa functioneze din nou in judet.

Cornel Popa a spus ca organizatia pe care o conduce ramane deschisa la un dialog cu partenerii de Alianta, insa in anumite conditii. "PD are o datorie de reparatie morala fata de PNL Bihor", a spus el.

Liderul democratilor, primarul din Oradea, Petru Filip, le-a reprosat liberalilor ca fac opozitie, alaturi de PSD, iar in acest fel saboteaza proiectele mari care trebuie sa treaca prin votul consilierilor locali sau judeteni. El s-a aratat dispus sa discute cu liberalii pe marginea problemelor care au facut ca alianta sa se rupa in judet.

Democratii, acuzati de supunerea PNL

Conducerea filialei PNL a decis ruperea protocolului cu PD in 24 martie 2006. Liberalii au luat aceasta decizie la o zi dupa ce vicepresedintele Consiliului Judetean, Gavrila Ghilea, si-a anuntat trecerea de la PSD la democrati.

Tot atunci, liberalii au mentionat ca liderii filialei PD au dorit dintotdeauna supunerea lor si nu i-au luat in considerare la formarea majoritatii in legislativele locale, cel judetean si la desemnarea viceprimarilor.

"PD Bihor a incercat tot timpul sa ne puna in dificultate in fata opiniei publice si a dorit un PNL supus. PNL Bihor nu abandoneaza linia care si-a trasat-o in campania electorala.

Cred ca democratii au uitat ca in campanie am hotarat sa punem capat degringoladei, furtului si minciunii, iar acum primesc la masa noastra pe unul care facea parte din tabara de care ne deziceam in 2004", a adaugat presedintele filialei liberalilor. Cornel Popa a reprosat, totodata, democratilor ca au incalcat in repetate randuri protocolul semnat la infiintarea Aliantei "D.A." in judet.