ROMEO RAICU, CALCAIUL PRESEDINTELUI BASESCU - Barna din ochiul prezidential

Presedintele Basescu pozeaza in cel mai inversunat inamic al grupurilor de interese care paraziteaza demersurile Puterii instalate in ianuarie 2005. Arunca anatema alternativ asupra partidelor din coalitia guvernamentala.

Cu o singura exceptie insa: Partidul Democrat. Un partid curat si perfect uscat in acceptiunea Locatarului nr. 1 de la Palatul Cotroceni.

Domnul Presedinte acorda un rol tot mai important tinerilor sai fideli, transformati de acesta in varful de lance al luptei anticoruptie, al reformarii sistemului de securitate nationala si de aliniere la standardele euro-atlantice.

Deputatul Romeo Raicu se remarca cu predilectie in tot scenariul prezidential, rolul rezervat tanarului lup de mare politica fiind unul exceptional. Numele sau este tot mai vehiculat pentru funtia de sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Depunerea juramantului in fata Parlamentului Romaniei

Increderea prezidentiala in potentialul si devotamentul democratului Raicu este uriasa. Traian Basescu a decis sa numeasca drept sef al Oficiului de Informatii Integrate din cadrul Comunitatii Nationale de Informatii (CNI) un prieten al lui Romeo Raicu, in persoana democratului Dan Moldoveanu.

Moldoveanu este doar de un an membru PD, inscriindu-se in partid inaintea alegerilor parlamentare din 2004, cand a candidat pentru un loc de parlamentar la Giurgiu, nefiind insa ales. Seful statului ar fi afirmat in CSAT ca Moldoveanu i-a fost recomandat de Romeo Raicu.

Acesta e vicepresedinte al PD, dar mai ales presedinte al Comisiei parlamentare de control al activitatii SIE si a lucrat alaturi de consilierul prezidential Claudiu Saftoiu la proiectul Comunitatii de informatii. Proiect la care a lucrat si Moldoveanu.

Acesta ar fi tinut legatura cu serviciile secrete in timpul elaborarii proiectului, iar la "evaluare", ar fi primit o "nota" buna de la acestea. CV-ul lui nu consemneaza mai nimic care sa il fii recomandat pentru un asemenea post.

Nu este un om de incredere al lui Basescu, nu e un membru vechi al PD, nu are conexiuni cu activitatea de informatii. Prin 2003, prietenul Raicu l-a adus in Camera Deputatilor, consilier la cabinetul sau parlamentar.

Asadar, Romeo Raicu are o influenta teribila asupra Presedintelui Romaniei, functiile pe care le-a primit drept recompensa recomandandu-l drept unul dintre cei mai puternici lideri politici ai momentului.

“Dalmatianul” din curtea Palatului Cotroceni

Deputatul Romeo Marius Raicu are 42 de ani si este la al doilea mandat parlamentar, dupa ce in 2000 a facut parte din echipa basesciana de tineri candidati pe listele PD. Din CV-ul afisat pe pagina web a Camerei Deputatilor rezulta ca a terminat Facultatea de Utilaj Tehnologic pentru Constructii in 1988.

A inceput sa lucreze dupa 10 ani (!!!), anul 1998 gasindu-l ca expert parlamentar. Ascensiunea sa este fulminanta, deoarece in 1999 ajunge deja secretar general al Prefecturii Bucuresti si apoi parlamentar in 2000. Din 1999 conduce Organizatia PD Sector 4, fiind in prezent vicepresedinte al Partidului Democrat.

Fiind intrebat cu privire la renuntarea la functia publica de secretar general al Prefecturii Bucuresti, democratul Raicu spune ca a tinut de postul respectiv in perioada Guvernarii PSD, fiind suspendat din functie pe perioada exercitarii mandatului parlamentar.

A fost rugat in 2005 de prefectul PD Mioara Mantale sa renunte definitiv la functia de secretar general, colega sa de partid avand de onorat o obligatie. Asa s-a incheiat cariera de functionar public a politicianului Raicu si a inceput cariera administrativa a prefectului politizat Mioara Mantale.

Deputatul Raicu spune ca oricum nu are intentia sa revina in administratia publica, pentru ca o sa fie parlamentar PD pana la 46-50 de ani si o sa fie deja galonat de inalte functii politice, care-l vor face alergic la subordonare fata de cineva.

Este unul dintre supravietuitorii din era Petre Roman, fiind de notorietate fidelitatea fata de nasul sau. O fidelitate insa umbrita de predarea definitiva in bratele “imperatorului” Basescu, nu fara o lupta intestina de lunga durata in cadrul PD.

CV-ul oficial mai evidentiaza o calitate a influentului lider democrat: Luptator cu merite deosebite pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989. Este vorba de un statut care a insemnat o uriasa trambulina pentru tanarul politician.

Prezentarea oficiala are insa o seama de pete albe, care ridica semne de intrebare importante. Ce a facut in perioada 1988-1998 revolutionarul Raicu? In primul rand a facut Revolutia din 1989, fiind in prim-planul acelor evenimente.

Stie multe si are acoliti in toate partidele parlamentare. Romeo Raicu s-a lamurit ca nu e bine sa demaste impostorii Revolutiei, realizand ca poate fructifica in avantaj personal aceasta tacere complice.

Fiind intrebat despre activitatea sa post-revolutionara, afirma senin ca a fost in Guvern intre 27 decembrie 1989 si 1 martie 1997. Adica a intrat in timpul Revolutiei si a refuzat sa mai iasa.

Intre 1992 si 1996, deputatul Raicu spune ca lucrat intr-un birou, la parterul Palatului Victoria, fara sa aiba nici o sarcina. Adica a taiat frunza la caini, avand imunitatea conferita de statutul de revolutionar.

Considera acum ca si-a irosit viata in perioada 1992-1996, “refuzand sa-si dea demisia din Guvern”. Exagereaza desigur, pentru ca ocupa de fapt un post de executie, fiind inspector.

A fost totusi dat afara pe motive disciplinare in 1997, in debutul Guvernarii CDR-PD-UDMR. Nu vrea sa dea detalii cu privire la dura sanctiune. Cine a avut tupeul sa-l ejecteze din Guvern pe mega-revolutionarul Raicu?

Liberalul Radu Stroe, revolutionar cu acte in regula, satul sa aiba incompetenti in aparatul guvernamental. A fost tambalau desigur, pentru ca Raicu avea o gasca de revolutionari teribil de agresiva.

S-a ajuns chiar la procese in instanta, intentate de demnitarul Stroe, totul fiind aplanat pana la urma.

Culmea este ca in prezent cei doi sunt colegi, la varful Aliantei D.A. si al Parlamentului Romaniei. Parlamentarul Stroe conduce Comisia pentru supravegherea SRI. Ironia sortii, nu? SRI si SIE sunt supravegheate de doi revolutionari care s-au “paruit” in trecut.

Revolutionarul latifundiar are probleme

Nu numai acel CV postat pe internet chiar de Romeo Raicu ridica semne de intrebare. Declaratiile de avere si de interese sunt mult mai captivante, punandu-l insa in dificultate pe marele politician.

Romeo Raicu este revolutionar cu acte in regula, drepturile sale acordate printr-o serie de legi fiind nenumarate. Nu a fost ranit si nu are martiri in familie, dar a considerat ca traumele Revolutiei si le poate vindeca doar fructificand cu supra-masura statutul de luptator.

Din declaratia de avere rezulta ca detine nu mai putin de 5 terenuri primite in calitate de revolutionar. Are 2000 mp de teren agricol din 1994 in comuna Cornetu din judetul Giurgiu, din 1991 primind si 2000 mp de teren intravilan in sectorul 1.

La acestea se adauga din anul 2000 si 1500 mp de teren intravilan in sectorul 2 si inca 2000 mp la Snagov din 1993. La Snagov sunt doua loturi, doua jumatati perfect egale, una agricola si una intravilana.

Seful Comisiei SIE afirma senin ca totul este perfect legal la achizitionarea terenurilor respective, ca este acoperit de acte si nu are de ce sa tremure.

Aceasta atitudine de parada se topeste precum ceara cand este intrebat fara menajamente despre neconcordantele existente intre declaratia sa de avere si datele furnizate de catre Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR).

Secretarul de stat Petrisor Morar a dovedit un curaj nebunesc prin publicarea pe site (www.sspr.ro) a datelor privind beneficiile apropriate de unii revolutionari.

Unul dintre cei care au ramas intr-un offside urias este chiar Romeo Raicu. In scriptele guvernamentale constituite pe baza datelor furnizate de autoritatile administratiei publice locale, demnitarul revolutionar are insa alte locatii pentru terenurile sale.

Conform acestora, Romeo Marius Raicu a primit terenuri in judetul Ilfov dupa cum urmeaza: 2000 mp in comuna Otopeni in 1993, 1500 mp in com. Dobroesti, 2000 mp in com. Magurele, 1000 mp in com. Snagov in 1994.

La acestea se mai adauga un teren de 1000 mp in judetul Arges tocmai in comuna Rucar condusa de mult timp de un primar PD.

Luat la intrebari, deputatul Raicu a dat niste explicatii stupefiante. “Magurele = Cornetu, Otopeni = sector 1, Dobroesti = sector 2, Snagov=Snagov”, asa se justifica marele controlor al SIE.

Chipurile sunt terenuri de granita si au fost trecute mai avantajos - culmea! - pentru beneficiar, adica pentru revolutionarul in cauza.

Iluzionismul cu terenuri al influentului politician este remaracabil si nu poate fi deslusit decat de autoritatile abilitate. Mai este inca ceva dubios: 1000 mp de teren la Snagov care nu apar in scriptele guvernamentale in posesia lui Raicu.

Apare insa Marian Raicu, care a primit la aceeasi data cu Romeo Raicu un teren de suprafata egala (1000 mp). Cei doi sunt si colegi de organizatie, fiind membri ai Asociatiei “CLUB 22 CC” Bucuresti.

Averea si interesele liderului PD

In declaratia de avere nu figureaza spatiul comercial primit tot in calitate de revolutionar, detinut in tandem cu un alt revolutionar celebru si aliat de nadejde, viceprimarul Sectorului 4 Radu Silaghi. De fapt, cei doi fac legea in Sectorul 4 si nu doar in primarie.

Nu mai apar urme in declaratie cu privire la restaurantul detinut intre 1992 si 1994. Se pare ca este vorba de fosta casa de protocol a lui Arafat, inchiriata de Raicu si asociatii sai.

Este zgarcit la vorba cand vine vorba de celebrul restaurant. Sefia Comisiei SIE nu trebuie asociata cu Arafat, chiar daca este vorba doar de o casa de protocol.

Toate terenurile obtinute ca revolutionar fac parte din loturi date catre Asociatia “CLUB 22 CC”, condusa de celebrul Vasile Emilian Cutean, pupilul Intaiului Revolutionar Ion Iliescu.

Este stranie aceasta asociere cu “penalul” Cutean, in conditiile in care acesta este parlamentar PSD, iar CLUB 22 este plin de demnitari PSD.

Este straniu insa doar pentru romanii naivi, care mai cred in faptul ca exista diferente intre Putere si Opozitie, intre culorile politice, nestiind ca de fapt este vorba doar e o gasca transpartinica de interese care de ani multi spoliaza rabdatorul popor roman.

Parlamentarul Raicu detine si doua apartamente, ultimul fiind cumparat in 2005. Este vorba de un apartament de 120 mp, in zona Victor Manu din sectorul 2. Cat a costat imobilul? 55 000 USD!!!

Pretul zonei ajunge pana la 100 000 USD. Deputatul l-a cumparat cu plata in rate de la un asa-zis amic, achitand un avans de 7 000 USD. Socant, nu?! Si asta nu e tot!

Prietenul Udrescu Valentin a fost anuntat probabil ca “saracul” deputat nu e solvabil la momentul perfectarii tranzactiei, insa a avut un soc la lecturarea declaratiei de avere postata pe internet la finalul anului trecut. Romeo Raicu are 23 000 USD in conturile sale bancare.

Dar s-a obligat sa achite doar rate de 5000 USD pentru apartament. Nu specifica daca sunt rate lunare, trimestriale sau defalcate pana la ...Pastele Cailor!

Deputatul Raicu afirma acum ca a vrut sa vanda un teren si sa achite datoria catre prietenul creditor, dar nu a avut timp sa se ocupe de vanzare.

In prezent doreste sa obtina un credit bancar. In declaratia de avere nu figureaza valoarea dividendelor incasate de la firmele sale, dar deputatul a declarat ca ele se ridica la circa 420 milioane ROL.

Ce firme are liderul democrat? In declaratia de avere apar trei firme: SC GEMINCO SRL, SC SCORPION TEAM IMPEX SRL, SC ROMINCO INVEST SRL.

La toate acestea detine jumatate din partile sociale, in valoare de UN MILION DE LEI VECHI. Ce performanta sa aiba dividende de aproape JUMATATE DE MILIARD de ROL!!!

Din verificarile la Registrul Comertului a rezultat insa o singura firma in viata: SC SCORPION TEAM IMPEX SRL, dar datele sunt stupefiante. Romeo Raicu nu detine 50% din firma, ci are 80%, insa societatea figureaza IN DIZOLVARE.

Despre SC GEMINCO SRL, politicianul spune ca nu mai functioneaza, acolo avand insa un asociat celebru: deputatul PD Mihai Stanisoara, presedintele Comisiei de Aparare si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor si secretarul executiv al Partidului Democrat.

De unde au “picat” dividendele de jumatate de milliard? Ramane o enigma, pana cand procurorii vor verifica averea liderului PD Romeo Raicu, revolutionarul intreprinzator cu intrare privilegiata la Presedintele Romaniei.

Veniturile salariale anuale ale familiei Raicu nu depasesc 600 de milioane ROL, adica sub 20 000 USD.

S.O.S. la Palatul Cotroceni

Deputatul Romeo Marius Raicu conduce Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informatii Externe, este membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor, facand parte si din Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO.

Potrivit Legii informatiilor clasificate, parlamentarii care au acces la astfel de date trebuie sa primeasca un certificat special din partea Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), pe baza unor verificari amanuntite efectuate de SRI. Parlamentarul Romeo Raicu a primit de la ORNISS certificatul de acces la informatiile clasificate. FARA NICI O PROBLEMA!

Au fost “certificati” si ministrul Vasile Blaga, fostele consiliere de la Cotroceni, doamnele Elena Udrea si Stana Anghelescu, lista democratilor controversati fiind mult mai lunga. Se pare ca si diplomatul Ovidiu Grecea se incalzeste pe margine pentru a se alatura echipei prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu continua sa vorbeasca de “sistemul ticalosit”, uitand ca nu a incercat niciodata sa combata in mod real virusii care au contaminat cele trei Puteri fundamentale.

Democratul Basescu arunca buzduganul acuzelor in ograda altora, omitand insa sa recunoasca o trista realitatate, si anume ca traficul de influenta, imbogatirea dubioasa, practicile condamnabile caracterizeaza si caracatita intereselor PD, tentaculul Romeo Raicu ajungand pana la fotoliul prezidential basescian.

Domnul Presedinte are insa obligatia constitutionala nu numai de a recunoastea aceasta realitate, ci si de a face totul pentru a combate aceste fenomene. Pentru a ramane in istorie drept o promisiune onorata si nu o noua pacaleala tragica pentru concetatenii domniei sale.

Bogdan Draghici