Conducerea PNL Cluj doreste organizarea unui congres extraordinar al partidului, care sa lamureasca raporturile de putere din interiorul formatiunii politice. Liberalii clujeni nu sunt de acord cu cei care propun reintoarcerea lui Teodor Stolojan in partid.

Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, spune ca semnatarii listei prin care partizanii lui Teodor Stolojan cer revenirea acestuia in formatiune ar fi liberali de data recenta. Concret, ei au intrat in partid abia in ultimii ani.

Marius Nicoara a precizat ca fostii presedinti ai partidului, Valeriu Stoica si Teodor Stolojan, au fost exclusi pentru comiterea unor fapte fara precedent in istoria PNL. El a adaugat ca liberalii accepta, din secolul XIX, criticile formulate in interiorul partidului, dar ca cei exclusi au atacat mereu conducerea aleasa la Congres prin intermediul mass-media.

Liderul PNL Cluj, Marius Nicoara, doreste sa organizeze o intalnire a veteranilor liberali, cei care au refondat partidul in decembrie 1989. Acestia ar urma sa ceara in mod oficial tinerea unui Congres extraordinar, in care sa fie aleasa o noua conducere a partidului.

Marius Nicoara vrea ca toti membrii conducerii sa fie alesi prin vot individual, nu pe baza unei liste propuse de presedintele formatiunii, dupa modelul introdus de Teodor Stolojan. Presedintele PNL Cluj spune ca votul individual este traditia acestui partid.