Prioritate zero - fluidizarea

Incepind cu saptamina aceasta, pe soferii sibieni ii asteapta surprize de proportii, pe strazile din centrul istoric. Edilii sint convinsi ca traficul rutier va deveni mult mai eficient. „Aceasta modificare va ajuta la fluidizarea traficului in zona strazii Andrei Saguna si la linistirea traficului in zona centrala a orasului", este de parere primarul Klaus Johannis.

Dupa finalizarea lucrarilor pe strada Mitropoliei, vor fi schimbate sensurile de circulatie pe anumite tronsoane. Astfel, traficul se va desfasura pe un singur sens, dinspre strada Andrei Saguna spre strada Ioan Lupas, pe portiunea respectiva. Iar in tronsonul delimitat de strazile Tribunei si Alexandru Odobescu, se va circula dinspre Tribunei.

Doar pe tronsonul incadrat de strazile Ioan Lupas si Tribunei, traficul se va putea desfasura pe ambele sensuri. Semafoarele de la intersectia strazii Andrei Saguna cu Mitropoliei vor fi desfiintate, iar soferii care vin de pe soseaua Alba Iulia, pe Saguna, si doresc sa intre pe Mitropoliei, nu vor mai putea vira la stinga.

In schimb, ei vor trebui sa opteze pentru o „bucla": Soseaua Alba Iulia, Dealului, Banatului, Bulevardul Victoriei, Andrei Saguna si viraj la dreapta pe Mitropoliei.

Etapa urmatoare

In curind, vor fi introduse noi masuri de fluidizare a circulatiei rutiere si in alte zone aglomerate din municipiu. Astfel, la iesirea de pe strada Bastionului va fi interzisa traversarea traficului catre strada Dealului, fiind permis doar virajul la dreapta catre Soseaua Alba Iulia. De asemenea, virajul la stinga din Soseaua Alba Iulia catre strada Bastionului va fi interzis.

La intersectia strazii Banatului cu Bulevardul Victoriei va fi introdus un sistem de semaforizare pentru fluidizarea traficului in zona. Circulatia dinspre Bulevardul Victoriei catre strada Andrei Saguna va respecta de asemenea un sistem de semaforizare, iar circulatia dinspre Bulevardul Victoriei catre Piata Unirii se va desfasura cu respectarea indicatorului „Cedeaza trecerea".

Inca 36 de strazi

Lucrarile pentru inca trei pachete de strazi, situate in exteriorul centrului istorirc, au fost scoase la licitatie de catre municipalitate. Fondurile pentru reabilitarea celor 36 de strazi, in lungime totala de 11,3 km, au fost asigurate printr-un imprumut acordat de BERD. Antreprenorii interesati de aceste lucrari vor trebui sa se ocupe de refacerea pavajului si a retelelor de apa-canal, daca este cazul.

Municipalitatea asteapta oferte pina pe 15 decembrie. Documentatia de licitatie costa 100 de euro.