Purtatorul de cuvant al Autoritatii Navale Romane (ANR), filiala Galati a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Galati pentru savarsirea infractiunii de santaj. Capitanul specialist in cadrul ANR Galati, Neculai Georgel a incercat sa santajeze un scafandru galatean, pretinzand de la acesta o suma de 20 de milioane de lei.

Scafandrul Vasile Cosma, care a lucrat o perioada in cadrul Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (a participat la primele lucrari de ranfluare a epavei „Rostock”), s-a plans magistratilor ca reprezentantul ANR l-a anuntat ca trebuie sa achite statului 5% din profitul activitatilor demarate de el, in cazul in care nu „cotizeaza” urgent 20 de milioane de lei.

"Capitanul Neculai Georgel ii spunea scafandrului ca nu va mai trebui sa achite acel procent din activitatea desfasurata, in cazul in care primeste mita de 20 de milioane. Noi am organizat rapid un flagrant, au fost marcate 18 milioane din cele 20, iar Neculai Georgel va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare.

El risca acum o pedeapsa cuprinsa intre sase luni si cinci ani”, a afirmat ieri purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, procurorul Liliana Istrate.