Scandalurile de la varful PNL se resimt si la nivelul organizatiei judetene din Alba, o filiala parasita de presedintele ei, Teodor Atanasiu. Mai multi primari, majoritatea din Apuseni, si-au anuntat, neoficial, aderenta la Platforma Stolojan. Tot neoficial, pe lista dizidentilor se mai afla si cativa consilieri judeteni.

Discretia este cuvantul de ordine in organizatia judeteana a liberalilor. Posibilitatea de a-si pierde mandatul ii obliga, insa, pe cei cativa consilieri judeteni ai PNL, simpatizanti ai fostului presedinte Theodor Stolojan, sa nu isi precizeze fatis preferintele.

Surse neoficiale din cadrul filialei sustin ca printre acestia s-ar numara consilierii judeteni Nicolae Furdui Iancu (cantaret de muzica populara si fost candidat al Aliantei "D.A." la Senat, pe listele de la Hunedoara) si Adrian Nicolae Danciu.

Printre nemultumiti s-ar numara si vicepresedintele CJ, Dan Coriolan Simedru, insa si acesta ar ramane fara functie daca ar pierde sprijinul partidului.

Cel mai curajos a fost, insa, primarul comunei Sohodol, Lucian Andreica. Acesta a lansat public un apel catre colegii sai in favoarea Platformei lansate de Theodor Stolojan si Valeriu Tabara. "O mana de oameni a confiscat acest partid si se cred stapani absoluti si eterni asupra lui.

Am ajuns sa ne fie frica sa vorbim, suntem amenintati, controlati si persecutati pentru ca avem propria parere despre viata si viitor. Frati liberali, scoateti capul din tarana, spuneti adevarul si practicati dreptatea. Nu va temeti de cei care va persecuta material, fizic, caci asupra sufletului nostru nu au nici o putere", se precizeaza intr-un document semnat de Andreica.

Primarii au discutat pe tema platformei

Situatia din filiala PNL cu "trimiteri" la platforma initiata de Theodor Stolojan a fost discutata si de mai multi primari liberali din Apuseni in cadrul unei intalniri care a avut loc duminica la Campeni. Primarul PNL al acestui oras, Calin Andres, a declarat ca referirile la platforma Stolojan au ramas doar la stadiul de discutie, nefiind luata nici o decizie in acest sens.

Printre cei invitati la intalnire s-a numarat si primarul din Bistra, Traian Gligor, insa acesta a declarat ca nu a putut participa pentru ca era plecat din zona.

Deocamdata insa, grupul dizidentilor nu are un lider cu putere in organizatie sau care sa isi asume aceasta postura. Din aceasta cauza, acestia nu au fost vizibili si nici nu s-au manifestat public.

De mentionat este si faptul ca aderarea lor la tabara Stolojan nu este neaparat rodul unor conflicte interne in cadrul organizatiei judetene cat preferinta pentru fostul lider al partidului.

PNL Alba a pierdut mult in cursa locala cu PD. Odata cu plecarea la Bucuresti a presedintelui filialei, Teodor Atanasiu, in prezent seful AVAS, la nivel local nu a mai ramas nimeni dispus sa isi asume rolul de lider. In aceste conditii, filiala PNL este condusa din umbra de prefectul Cosmin Covaciu, nevoit sa demisioneze din partid dupa ce a intrat in randul "inaltilor functionari publici".