"Platformistii" sibieni ies la lumina. Miine, la orele prinzului, ei se vor intilni la Sala Thalia, pentru lansarea "Platformei Liberale pentru clarificarea doctrinara, unitatea si relansarea fortelor de centru-dreapta", se arata intr-un comunicat de presa.

La eveniment vor lua parte initiatorii platformei, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, precum si principalii sustinatori ai acestuia: fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, deputatul independent de Sibiu, Raluca Turcan, si parlamentarii Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru si Mircea Iustinian.

Liberalii, intre ei

Printre personalitatile liberale care vor lua parte la intilnirea "platformistilor" se numara deputatul Cornel Stirbet. "Evident ca voi participa ca sustinator. Dar oricine participa, va fi in calitate de simplu invitat, nu-i obliga nimeni sa fie sau sa nu fie implicati.

Facem asta pentru liberalii sibieni, vreau sa se dezbata in interiorul organizatiei judetene", a spus deputatul Cornel Stirbet, inca presedinte al liberalilor sibieni. El ii va invita pe toti presedintii organizatiilor locale sa ia cunostinta cu ideile reformatoare elaborate de Stolojan. Insa cei sapte nu devin opt.

"Eu nu fac parte din grupul judetean de sustinere. Nu am semnat nici la inceput, fiindca nu agreez ideea acestor grupuri regionale, nu am fost de acord cu infiintarea unui grup la Sibiu.

Am facut un grup alaturi de Gheorghe Flutur, dupa intilnirea de marti, dar asta e altceva. Nici nu stiu cine e in grupul platformistilor de la Sibiu", a precizat Stirbet.

Platformistii se tin tare

Grupul pentru Platforma Liberala nu are de gind sa negocieze cu adeptii lui Tariceanu, decit dupa indeplinirea de catre acestia a trei cerinte: anularea deciziilor de excludere pentru cei care au avut opinii contrare celor exprimate de conducerea partidului, revenirea asupra deciziei de incompatibilitate dintre calitatea de sustinator al platformei si calitatea de membru PNL, respectiv posibilitatea dezbaterii platformei liberale in organizatiile PNL, pentru ca toti membrii sa fie pusi la curent despre continutul acesteia.

"Sintem in continuare deschisi dialogului cu actuala conducere a PNL si asteptam un raspuns concret la cele trei cerinte minime, de bun simt, pe care le-am prezentat", se arata in comunicatul de presa al grupului.

Opinii contrare

Daca isi respecta o promisiune mai veche, la lansare vor participa si sustinatorii lui Tariceanu: Viceprimarul Eugen Mitea, presedintele organizatiei municipale PNL, si Gheorghe Dicu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Acestia au reprezentat PNL Sibiu la intilnirea de la Oradea, anuntind ca ramin solidari cu aripa Tariceanu si cheama la unitate. Mitea spune ca problemele din partid nu pot fi ignorate, dar sustine ca ele nu trebuie sa stea in calea evolutiei politice a liberalilor.

"PNL joaca foarte bine pe scena politica. Nu incepe si nu se sfirseste cu Stirbet. Sintem la jumatatea mandatului si trebuie sa mergem mai departe", este de parere presedintele organizatiei municipale.