Sibienii si turistii din tara si strainatate ce vor dori sa participe la evenimentele publice programate la Sibiu pentru zilele de 31 decembrie 2006 - 1 ianuarie 2007 vor avea asigurat acces gratuit la spectacolele din pietele istorice si o linie de transport in comun pe care vor putea calatori fara bilet.

Pe parcursul celor doua zile sunt programate o serie lunga de evenimente publice, care vor marca atat Revelionul, intrarea in Uniunea Europeana, cat si inaugurarea Programului "Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007".

Astfel, Anul nou va fi sarbatorit printr-o serie variata de evenimente. In 31 decembrie, incepand cu ora 19.00, la Biserica Evanghelica va avea loc un concert de orga, iar de la ora 21.00, in Piata Mare, va concerta formatia britanica "East 17".

Celebrii rockeri de la "Phoenix" vor oferi, pe aceeasi scena, de la ora 23.00, un spectacol unic tuturor celor care vor alege sa petreaca in centrul istoric Revelionul, dar si ziua integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Miezul noptii va fi marcat de focuri de artificii care vor porni simultan din patru locatii: Piata Mare, Piata Mica, Zona Turnisor si cartierul Terezian.

Municipalitatea si Asociatia "Sibiu - CCE 2007" au pregatit pentru festivitatea de inaugurare a programului, in 1 ianuarie, un spectacol pirotehnic sustinut de compania "Groupe F", care se va imbina cu recitalul formatiei "Smokie" si al lui Chris Norman.

Tot atunci, de la orele 17.00, Filarmonica Natiunilor va sustine un concert extraordinar in Sala "Thalia", care va reuni in cadrul unei orchestre multinationale unii dintre cei mai renumiti tineri solisti din Europa, accesul la eveniment fiind posibil doar pe baza de invitatii.

In seara aceleiasi zile Sibiul va fi gazda unui spectacol de muzica, lumini si pirotehnie, pregatit de renumita companie franceza "Groupe F". Intitulat "Noaptea Cometelor", evenimentul va dura mai bine de doua ore. Vartejul de foc deasupra orasului va incepe la ora 20.00 in cartierul Strand, iar de la ora 21.00 va continua in cartierul Valea Aurie.

Incepand cu ora 21.25 o ploaie de stele va cobori deasupra Sibiului si se va extinde spre locatiile din Cazarma 90, Parcul Cetatii si Piata Mare. Aceasta "reprezentatie de foc" va lumina orasul pana la miezul noptii, cand in Piata Mare va incepe concertul sustinut de Chris Norman si "Smokie".

Cu exceptia concertului Filarmonicii Natiunilor, ce va oferi si ocazia discursurilor oficiale de inaugurare a Programului "Sibiu - CCE 2007", accesul la toate celelalte concerte este gratuit.