Seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Timis, comisarul-sef Gheorghe Jurca, ce a demisionat din functie, si-a acuzat comandantii de abuz in serviciu, intrucat ar fi refuzat sa ii aprobe concediul de paternitate.

Comandantul Inspectoratului Judetean de Politie, comisarul Ioan Dascalu, si prim-loctiitorul acestuia, comisarul Claudiu Chebici, au ajuns in atentia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, dupa ce impotriva lor a fost depusa o plangere penala de abuz in serviciu.

Reclamantul este fostul sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF), comisarul-sef Gheorghe Jurca, ce a demisionat, care i-a acuzat pe cei doi de incalcarea OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

"Pentru mine, Jurca este istorie!"

In data de 1 februarie, ofiterul a depus un raport la IPJ, prin care a solicitat aprobarea conducerii institutiei pentru a intra in concediu de paternitate.

In raspunsul dat in scris, seful inspectoratului si prim-loctiitorul acestuia au conditionat acordarea concediului de rezultatul unui control intern efectuat la SIF, unde Jurca ocupa functia de sef, in perioada 15-23 ianuarie, de o echipa de la Directia Generala Anticoruptie din cadrul IGP Bucuresti.

In urma verificarilor, comisarul-sef a fost sanctionat cu diminuarea retributiei cu 5 la suta pe o perioada de trei luni. In aceste conditii, el a decis sa demisioneze din functie, iar la sfarsitul saptamanii trecute a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.

El a acuzat comanda IPJ de abuz in serviciu in forma continuata, prin incalcarea legislatiei privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

"Am demisionat ca sa-mi pot creste copiii si din cauza presiunilor la care am fost supus de conducerea Politiei Judetene. Ei nici macar nu trebuiau sa-mi aprobe concediul de paternitate, ci trebuiau sa ia doar la cunostiinta. Ca evaluare a muncii mele, trebuie sa spun ca atunci cand am preluat functia, SIF Timis era pe locul 36 pe tara, iar acum a ajuns pe locul 3", a adaugat Jurca.

Comisarul-sef are doi copii, dintre care ultimul s-a nascut la inceputul lunii ianuarie.

In timp ce comandantul Politiei Judetene, Ioan Dascalu, a declarat ca nu are cunostinta de vreo plangere penala depusa impotriva sa, prim-loctiitorul acestuia a fost mai transant. "Daca plangerea se refera numai la concediul de paternitate, atunci n-are dreptate, pentru ca cererea respectiva tocmai i-a fost aprobata incepand cu ziua de sambata.

Pentru mine, acest Jurca e istorie...", a declarat, ieri, comisarul Claudiu Chebici.

Daca procurorii timisoreni vor declansa urmarirea penala impotriva comisarilor Ioan Dascalu si Claudiu Chebici, in dosarul nr. 49/P/2007, cei doi vor fi suspendati din functii pe perioada urmaririi penale.