Absurdul din administratia bihoreana a atins noi culmi. Consiliul Judetean vrea sa se imprumute ca sa construiasca un "Aquapark" la Oradea, desi la mai putin de 10 kilometri de oras, Primaria Sanmartin a pornit deja demersurile pentru ridicarea unui alt obiectiv similar.

Conducerea CJ a dezbatut deja posibilitatea obtinerii unui credit de 250 de milioane de lei pentru dez-voltarea mai multor proiecte. Presedintele institutiei, Alexandru Kiss, a declarat, ieri, ca exista deja o banca dispusa sa le acorde acest imprumut si ca acum mai au nevoie doar de acordul Ministerului de Finante.

Pentru a obtine, insa, acest acord, Consiliul Judetean trebuie sa prezinte Guvernului proiectele care au nevoie de finantare. Printre prioritati sa numara si "Aquapark"-ul din Oradea, care ar costa 85.000.000 de lei.

Creditul ar urma sa fie esalonat pe 20 de ani. "Intai sa obtinem banii si pe urma o sa vedem ce facem cu ei", a spus Alexandru Kiss.

Proiectul Aquapark a fost lansat de presedinte in urma cu cativa ani, in perioada in care a venit cu ideea construirii unui cartier de blocuri, afacere care pana la urma a ajuns in mainile omului de afaceri Beniamin Rus. Atunci, Kiss a spus ca obiectivul va fi realizat in parteneriat cu Primaria Oradea si ar putea fi amplasat in apropiere de un important centru comercial din municipiu.

Cu toate acestea, in data de 13 aprilie, Primaria din Sanmartin va organiza o licitatie pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic al unui "Aquapark" la Baile Felix. Potrivit primarului comunei, Lucian Popus, banii pentru acest proiect vin de la Guvern.

"Avem deja in contul Primariei o suma de 17 miliarde lei vechi, de la Guvern, banii care sunt destinati pentru proiectare", a spus edilul.