Liderul PD, Emil Boc este dezamagit de votul dat de liberali, in Parlament, pentru infiintarea comisiei de ancheta care va analiza activitatea presedintelui Traian Bssescu in vederea suspendarii.

Din comisie fac parte reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare, cu exceptia PD care a refuzat sa isi desemneze membri.

Presedintele comisiei parlamentare de ancheta este liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Presedintele PD, Emil Boc spune ca s-a produs o ilegalitate prin infiintarea comisiei de ancheta si regreta ca unii colegi liberali au cazut intr-o capcana de ilegalitate propusa de opozitie.

In plus, liderul PD a mai spus ca dupa ce s-a initiat procedura de suspendare, urmatorul pas este sesizarea Curtii Constitutionale, nicidecum infiintarea unui comisii de anchea.

Acesta considera ca este vorba de un vot care demonstreaza, ca unii colegi nu se pot desprinde de practicile partizane si prioritate au patimile politice in loc de respectarea legalitatii.

In ce priveste ruperea Aliantei, Emil Boc a precizat ca se pune problema doar daca PNL voteaza efectiv pentru suspendarea sefului statului.