Bondor poate scapa cu inchisoare cu suspendare

Rechizitoriul in cazul lui Calin Gordea, studentul din Zalau omorit chiar de ziua lui in fata clubului Obsession din cartierul Zorilor, a fost finalizat de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Cluj. Ieri, dosarul a fost trimis si inregistrat la Tribunalul Cluj, instanta competenta sa judece cauza.

Trei persoane au fost trimise in judecata in dosarul „Crima din Observator“, petrecuta in noaptea de 6 spre 7 noiembrie 2007, cind mai multi tineri au fost implicati intr-o incaierare in fata clubului. La ora 2 noaptea, la iesirea din local, Calin Gordea, in virsta de 21 de ani, student la ISE, a fost implicat intr-o bataie-fulger in urma careia a primit o lovitura puternica in fata, dupa care a cazut si s-a lovit cu capul de asfalt. Procurorii au decis ca vinovat pentru moartea acestuia este Calin Bondor, un clujean in virsta de 23 de ani, magazioner la o societate comerciala din localitate.

Prezumtivul vinovat a fost arestat preventiv in luna noiembrie a anului trecut, insa la recurs judecatorii Curtii de Apel Cluj au decis ca acesta sa fie cercetat in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea. Primul termen de judecata va fi programat, cel mai probabil, peste aproximativ 3 saptamini.

Daca va fi gasit vinovat in urma procesului, Calin Bondor risca de la 5 la 15 ani de inchisoare, cu executare sau suspendare.

Doi tineri, invinuiti de lovire

Alti doi tineri au fost trimisi in judecata pentru lovire in acelasi dosar. Este vorba de Fazakas Ferencz Angelo, de 22 de ani, si Marius Criste, de 25 de ani, ambii studenti in Cluj-Napoca. Cei doi faceau parte din gasca lui Bondor, iar primul dintre ei i-ar fi lovit, in viziunea procurorilor, pe Calin Sabou si pe Remus Petolean, in vreme ce Criste l-ar fi lovit tot pe Petolean.

Cele doua victime ale loviturilor erau, de altfel, prietenii tinarului Gordea si sarbatoreau impreuna in incinta clubului Obsession ziua de nastere a zalauanului.

Potrivit procuroarei Violeta Treistaru, purtatoarea de cuvint a Parchetului de pe linga Tribunalul Cluj, succesiunea evenimentelor din noaptea respectiva este foarte incilcita, iar motivul care a dus la bataia de afara nu este foarte clar. „Se pare ca unul dintre ei il acuza pe un alt tinar ca l-ar fi ciupit de fund“, a declarat Treistaru.

Probele administrate il indica drept vinovat de lovitura decisiva, cea care a provocat moartea lui Gordea, pe Calin Bondor. Potrivit aceleiasi surse, la incaierare au participat, efectiv, opt persoane.

"In sfirsit, dreptate!“

Vestea ca procesul in cazul mortii lui Calin va fi demarat a fost primita cu entuziasm de prietenii acestuia care au fost linga el in ultimele sale clipe. „Ma bucur ca dupa lungi asteptari s-au gasit vinovatii. Sper ca ei sa-si primeasca pedeapsa cuvenita“, a declarat Paul Satmari, un apropiat al victimei. „In sfirsit, s-a facut dreptate.

Sper ca totul sa se duca pina la capat“, a mai mentionat Nicoara Maris, un alt prieten al tinarului care a murit chiar de ziua lui. Pe patul lui Calin Gordea din caminul Liceului de Transporturi, colegii pastreaza inca o poza cu cel care le-a fost un prieten de nadejde.