Este vorba despre Compania de Utilitati Publice si ENET, iar deputatul PNL a afirmat ca a venit timpul ca directorii Gheorghe Vasilescu si Valter Popescu sa paraseasca scaunele pe care le ocupa de ceva ani, pentru ca societatile despre care-i vorba sint intr-o situatie financiara departe de a fi satisfacatoare si singura strategie vizibila a celor doi directori s-a bazat doar pe cresterile repetate de preturi ale serviciilor oferite.

O prima nedumerire ar fi omiterea de pe lista lui Sapunaru a managerului de la Transport Public Focsani de exemplu, dar si ignorarea frunizorilor de utilitati din celelate municipii ale judetului.

Apoi este greu de explicat cum inainte de a face public un asemenea punct de vedere radical presedintele filialei locale a liberalilor nu a luat nici o masura prin reprezentantiiformatiunii sale politice membri in consiliile de administratie din cele doua societati. Din informatiile noastre, la CUP liberalii ii au drept trimisi in amintitele organisme pe Eugen Ciorici, Nicolae Latcan si Rarinca Toader, iar la ENET pe Enache Mindrescu si Eduard Lambrino. Citi dintre acestia sint capabili de astfel de fapte si citi au fost pusi pe acolo doar ca sa fie recompensati pentru diverse servicii mai mult sau mai putin politice, este o intrebare ce u greu poate fi ocolita cind vine vorba de analize de acest gen.

Daca mai luam in considerare si faptul ca in cazul producatorului de energie termica din municipiul resedinta a judetului, in timp ce el ii cere plecarea lui Valter Popescu, omul sau din C.A., Eduard Lambrino, il apreciaza in mod deosebit, Sapunaru ar cam trebui sa cada putin pe ginduri. Asta daca nu cumva declaratia de duminica este una cu puternic iz electoral, sau numai asa, de aratat muschii.

Cit despre decizii de schimbare ale directorilor, fie ei si ai unor societati cu capital public de interes local, luate in urma "discutiilor in biroul politic" ale unui partid (si acela departe de fi majoritar in optiunile comunitatii in care emite astfel de pretentii) cum a lasat sa se inteleaga cu acelasi prilej Sapunaru?! In afara faptului ca imaginea aminteste de vremuri de dinainte de 1989, ar fi cu siguranta necesare mai multa cumpatare si luciditate in abordarea si lansarea pe piata a subiectului. Daca doresc chiar sa-i sanctioneze prin inlocuie pe managerii cu pricina, liberalii autohtoni ar trebui sa inceapa prin a-si numara mai intii procentele in Consiliul local si-n cele de Administratie.

Apoi sa treaca de la facut valuri la actiuni logice, bine corelate si nu in ultimul rind realizate cu picioarele pe pamint. Asta daca, bineinteles, se urmareste si altceva in afara de spectacol.