Nebunia de pe strazile cu sens unic din Orasul de Jos nu are sanse sa se incheie prea curind. Soferii sibieni inca n-au inteles ce vrea municipalitatea de la ei, asa ca, au nevoie de consiliere. Politia Rutiera a detasat in zona cite sapte politisti pe schimb.

Deocamdata, agentii dirijeaza circulatia si dau sfaturi. In citeva zile, insa, promit sa scoata si chitantierele. Din pacate, traficul este ingreunat si din cauza unor lucrari in zona, astfel ca soferii se trezesc deviati pe strazi brazdate de santuri, ori blocate de drumari.

Taximetristii dau exemplu

Printre primii care incep sa se lamureasca sint, desigur, taximetristii. Direct interesati sa nu aiba probleme cu politia. "Daca asa au hotarit, asa facem. Ce, nu inteleg semnele de circulatie? Daca nu e voie pe aici, cautam o alternativa", spune Ionut Oprea, un tinar sofer de taxi. El n-are o parere prea buna despre ceilalti participanti la trafic.

"Uite-l si pe asta, e instructor auto, ar trebui sa dea un exemplu, si el habar n-are ca nu poate merge pe aici", arata cu degetul catre o masina de scoala, care iese de pe 9 Mai pe strada Constitutiei. Pe sens interzis.

Fara amenzi

Politistii de la Rutiera mai inchid si ei ochii, asa ca nu s-au apucat sa imparta amenzi, pina nu se asigura ca toti soferii stiu ce au de facut odata cu noul concept de trafic. Sint activi in intersectii, dar nu opresc soferii decit ca sa le dea explicatii. "Au fost primele doua zile in care s-a instituit regimul de sens unic in zona centrului istoric al Sibiului.

Datorita elementelor de noutate instituite in zona si in vederea asigurarii unui grad optim de fluenta a traficului, efectivele politiei rutiere au desfasurat activitati de informare si dirijare rutiera in aceasta zona. Atributiile Serviciului Politiei Rutiere au fost in principal acestea, in detrimentul aplicarii sanctiunilor contraventionale", a precizat subinspectorul Bogdan Maxim, de la Serviciul Politiei Rutiere Sibiu.

Drepti, in intersectie

In fiecare zi, pe strazile unde sensul unic a devenit regula, echipaje de cite sapte agenti de politie rutiera lucreaza in trei schimburi. O munca dificila, pe care conducerea Serviciului n-are de gind s-o faca la nesfirsit. Asa ca, in cel mai scurt timp, vor urma si amenzile. "In zilele urmatoare, dupa realizarea unui climat de normalitate, vor fi aplicate si sanctiuni pentru incalcarea cerintelor din aceasta zona", sustine subinspectorul Maxim.

Sensuri unice

Conceptul de trafic in centrul istoric functioneaza incepind de luni. Pe strada 9 Mai se circula pe un singur sens, dinspre strada Constitutiei inspre strada Ocnei, iar pe strada Faurului, dinspre strada Turnului inspre strada 9 Mai.

Pe strada Azilului, sensul de mers este cel dinspre strada Ocnei inspre strada Faurului. Harta care prezinta noul sistem de trafic poate fi consultata si pe site-ul oficial al Sibiului, www.sibiu.ro, la sectiunea Urbanism.