Pana in prezent Serviciul de voluntariat al Biroului de Coordonare Sibiu 2007 a primit in jur de 450 de aplicatii insa 200 de voluntari au fost acceptati. Printre acestia se numara si 15 japonezi din cei 60 cati s-au aratat interesati sa devina voluntari in cadrul Capitalei Culturale.

Impresionant, daca este sa tinem cont de faptul ca din toata Europa doar 20 tineri si-au trimis cererile pentru a deveni voluntari. Voluntarii care s-au inscris sa ajute proiectul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 vor beneficia de stagii de pregatire din partea ONG-ului Crispus, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu.

Pentru Sibiu 2007 aproape 450 de voluntari s-au aratat interesati, inclusiv in jur de 60 de tineri din Japonia.

Cei 200 de voluntari selectati Serviciul de voluntariat al Biroul de Coordonare Sibiu 2007 pentru a ajuta la desfasurarea proiectelor Capitalei Culturale vor beneficia in perioada urmatoare de patru stagii de pregatire in domeniu.

Conform proiectului „Tanar voluntar pentru 2007” initiat de ONG-ul Crispus, in pateneriat cu Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu si Asociatia Sibiu 2007, voluntarii vor merge la Centrul de Agrement “Trecatoarea Cerbilor” din Paltinis in patru etape: 23 - 26 martie, 30 martie - 02 aprilie, 20 - 23 aprilie si 27 - 30 aprilie.

Acolo ei vor participa la traininguri in comunicare si vor avea ocazia sa se familiarizeze cu lucrul in echipa. Costul total al intregului proiect se ridica la 63.000 RON, aici fiind incluse costurile cazarii, meselor si celorlate activitati.

"Este un proiect pe care noi il sustinem pentru ca vine ca si un exercitiu de formare de echipa”, a declarat Lavinia Alexe, coordonatoarea voluntarilor.

Mai mult, printre voluntarii care ajuta la mersul proiectelor culturale se numara si persoane care se apropie de 60 ani. Practic, in Capitala Culturala un voluntar, in functie de preferinte si abilitati, trebuie sa faca munca de birou, logistica, sa ajute la coordonarea proiectelor, la departamentul tehnic, sa fie ghizi, translatori sau plasatori pentru diversele evenimente.

“Marea aceasta de tineri, pentru ca avem o universitate cu peste 20.000 de tineri, poate in sfarsit sa faca ceva practic” a mai spus Lavinia Alexe. Cele mai grelele momente pentru voluntari se anunta a fi Festivalul International de Teatru si Adunarea Ecumenica Europeana, cand se estimeaza ca vor fi necesari aproximativ 300 voluntari.