Consiliul Judetean (CJ) si Consiliul Local. Dan Canta (PSD), presedintele comisiei de negociere din partea CJ, acuza din nou si anunta ca va adopta o atitudine mult mai radicala decit pina acum.

Stiu una si buna!

Comisiile delegate de catre cele doua consilii, cel local si cel judetean, s-au intilnit din nou ieri pentru a discuta problema viitorului stadion, fara a ajunge nici de aceasta data la un rezultat concret.

Comisia in fruntea careia se gaseste consilierul judetean din partea PSD, Dan Canta, a insistat din nou asupra stabilirii detaliilor de ordin juridic privind terenurile cu care Primaria doreste sa contribuie la proiect.

Consilierii judeteni au mai sustinut si ideea ca un eventual Plan Urbanistic Zonal (PUZ) trebuie sa fie facut de catre viitorii investitori, care altfel vor fi limitati in actiunea pe care vor trebui sa o desfasoare. „Noi mergem pe varianta noastra, adica pentru licitatie sa se ia in considerare caietul de sarcini si tema de proiect.

Nu sintem de acord cu realizarea unui Plan Urbanistic Zonal de catre Primarie. Sa dam libertate investitorului sa vina cu propriul PUZ. Daca cei de la Consiliul Local sint de acord cu asta, bine, daca nu, mergem singuri mai departe“, a amenintat, din nou, Dan Canta.

Uite PUZ-ul, nu e PUZ-ul

Consilierii locali au luat ieri parte, in numar sesizabil mai mare decit data trecuta, la intilnirea cu judetenii. Prezent si el de ieri, consilierul local Stefan Dumitriu a declarat: „Legea spune ca Planul Urbanistic General (PUG) poate fi schimbat numai printr-un PUZ. Deci, trebuie sa facem pe cheltuiala noastra un PUZ pe care sa-l atasam caietului de sarcini“.

Intr-adevar, PUZ-ul reprezinta o faza premergatoare realizarii unei investitii, prevederile acestuia realizindu-se etapizat in timp, in functie de fondurile disponibile. Dar comisia CJ e de parere ca in momentul de fata exista deja un PUZ pe zona respectiva, la o adica acesta putind fi schimbat.

Poate dupa Paste...

Ambele consilii declara ca e in interesul tuturor construirea unei arene sportive, cu atit mai mult cu cit deja exista investitori care asteapta semnalul de start. Consilierii anunta, insa, o eventuala noua intilnire dupa sarbatorile de Paste, pina cind, spun unii, poate „ceilalti“ se vor mai dezmetici. „Poate trag de timp ca sa poata aduce firmele lor.

Noi am facut toate demersurile pentru a demara lucrarile. Le-am spus ca, daca nu inteleg acest lucru, nu-mi ramine decit sa le urez «Sarbatori Fericite!» si spor la ale lor, ca noi putem si fara ei. Ne tot cramponam in terenuri ipotetice. Practic, ei nu detin inca suprafata aceea de 50.000 de metri patrati.

Daca vin saptamina viitoare si ne roaga frumos, poate ne vom mai intilni cu ei o ultima oara. Altfel, incepem singuri“, conchide pe un ton decis Dan Canta. (A. POPA)