Cu cateva zile inaintea Pastelui, comerciantii de la Halele Centrale Ploiesti au majorat preturile produselor de sezon pentru a scoate un profit maxim. Astfel, daca saptamana trecuta carnea de miel de la standurile din hale costa 18 lei kilogramul, acum costa 20 de lei kilogramul.

Din cauza preturilor mult prea piperate pentru buzunarul omului de rand, am gasit cozi interminabile la carnea de pui, care costa acum 6,7 lei kilogramul, fata de 6,2 lei zilele trecute. Cei mai multi cumparatori de carne de pui provin din randul pensionarilor, care nu-si permit traditionalul miel pe masa de Paste. Nici taranii de pe platoul Halelor nu au scapat ocazia de scumpi verdeturile.

Astfel, daca saptamana trecuta o legatura de marar sau patrunjel costa 0,5 lei, acum o puteti achizitiona cu un leu si chiar 1,5 lei. La fel, ceapa verde si usturoiul costau 0,5 lei legatura, iar acum intre 1,5 si 2 lei.