Actiunea inceputa inaintea pastelui de catre Oficiul pentru Protectia Consumatorului privind verificarea produselor din carne, a oualelor, a produselor de patiserie si a vinului s-a incheiat cu scoaterea de la comercializare a unei cantitati mari de carne dar si cu aplicarea unor amenzi.

Astfel, mai mult de o tona de produse din carne a fost oprita de la vanzare de catre inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Prahova. Este vorba despre carne de miel, de pasare si de porc care nu erau pastrate la temperaturi corespunzatoare sau nu aveau elemente de identificare.

"Principalele deficiente au constat in: nespecificarea datei fabricatiei, a termenului de valabilitate a produselor, pastrarea acestora la temperaturi mai mari decat ar fi fost normal, neprecizarea producatorului si a compozitiei.

La oua nu era mentionata data ouatului, acestea fiind depozitate la temperaturi de 18 grade si nu la 14 grade cum ar fi trebuit ”, ne-a declarat Victoria Balaban, director adjunct in cadrul OJPC Prahova.

Pentru neregulile constatate, agentii economici din cadrul Halelor Centrale din Ploiesti dar si a unitatilor de alimentatie publica din Blejoi si Dumbrava au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 84.000 de lei.