Adunarea Generala a UDMR Cluj l-a mandatat pe Attila Laszlo pentru inca patru ani la conducerea filialei judetene. Adunarea Generala a UDMR Cluj de sambata i-a prelungit cu inca patru ani mandatul de lider judetean consilierului local clujean Attila Laszlo.

El a fost votat pentru functia de presedinte al filialei Cluj, dupa ce a indeplinit aceasta functie in ultimii 2 ani. Laszlo a fost singurul candidat inscris pentru functia de presedinte, dar surse din UDMR sustin ca si deputatul Andras Levente Mate ar fi vizat functia, intre cei doi existand o competitie pentru pozitia de lider al organizatiei judetene.

"Am vorbit cu Mate acum vreo trei saptamani, pana la urma vad ca nu si-a concretizat intentia. L-am intrebat daca doreste sa candideze si am aflat apoi ca se pregateste sa-si depuna candidatura", a explicat Attila Laszlo.

Contactat de Romania libera, Mate a negat ca ar fi intentionat sa candideze. "Eu nu am dorit, am primit niste recomandari din ju-det, dar pe mine ma intereseaza presedintia la CRJ si sunt incompatibile cele doua functii", a spus Mate.

Potrivit presedintelui Laszlo, cele doua realizari ale Adunarii de sambata sunt intinerirea membrilor din cele doua Consilii de reprezentare, dar si primii pasi facuti in descentralizarea partidului. In cadrul Adunarii au fost votati si noii reprezentanti pentru Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) si pentru Consiliul Reprezentantilor Judeteni (CRJ) din partea UDMR Cluj.

Mediere pentru descentralizare

"Am avut o surpriza, din 240 de delegati au fost prezenti 227, eu cred ca este un record. Voi fi presedinte inca 4 ani de acum. Cea mai mare realizare a acestei Adunari este ca s-au facut primele mutari pentru descentralizarea partidului", a explicat pentru Romania libera Attila Laszlo.

Potrivit acestuia, au fost alese mai multe Comisii de Mediere pentru orase si microregiuni, acestea urmand sa promoveze ideea descentralizarii in partid. Potrivit presedintelui reales, doar doi dintre membrii care vor reprezenta filiala in cadrul CRU au ramas neschimbati. Fostul presedinte al filialei, deputatul Sandor Konya Hamar, si-a pastrat un loc in CRJ.