Statul a produs... 1,2 miliarde lei din ce-au produs tarfele

Adevarata industrie a prostitutiei functioneaza brici si in Baia Mare. Evidentele Politiei municipiului spun totul, de la sine. Nu mai putin de 130 de fete sunt identificate deja drept prostituate. Din acestea, 10% sunt MINORE! Nimeni n-are ce sa le faca. Politistii si jandarmii vin, constata si le amendeaza. Cam de trei ori pe saptamana.

Le mai iau la sectie, le amprenteaza, le identifica, le amendeaza. Si basta! Dupa o jumatate de ora pot fi gasite exact in locul de unde au fost saltate.

E ca un adevarat cerc vicios. N-au ce le face, n-au parghiile necesare stoparii fenomenului. Sunt ca si legati de maini. Actualul cadru legislativ e ambiguu. Abia dupa aplicarea a 8-9 amenzi pot sa le intocmeasca dosare penale. Dar nici atunci problema nu-i rezolvata. Politistii au nevoie de "martori”, de "clienti” care sa declare, sus si tare, ca au fost cu acestea.

E greu si "amatori” nu se prea gasesc. Cei in cauza se multumesc sa-si faca treaba, platesc si se cara. Nu vor sa se afle ce si cum au f`cut. Le e teama de oprobiul public sau de inerentele mistocareli ale prietenilor.

Cifre grele despre... femei usoare

Spuneam ca-n baza de date a Politiei Municipiului Baia Mare sunt inregistrate 130 de tinere care practica prostitutia. Din acestea, 10% sunt minore. Lor li se alatura si ceva fetite din Salaj, Satu Mare, Bistrita Nasaud si chiar Bacau.

In pofida tuturor impedimentelor avute, politistii au trimis in judecata 10 „bucati”. Au aplicat 181 de amenzi contraventionale anul trecut. In baza Legii 61/1991, modificata si completata. Aproape 850 de milioane de lei in tot anul.

In perioda scursa pana acum din 2007 politistii au aplicat deja 72 de amenzi. Exact 350 de milioane de lei vechi. Au constatat si opt infractiuni, nici una cu violenta insa. Cinci fete sunt trimise deja in judecata, altele trei in sunt cercetari.

E mult, e putin? E greu de spus! Cert e doar faptul ca cea mai veche meserie din lume n-are nici o sansa sa dispara in zilele noastre. Cu atat mai putin in Baia Mare, deja un loc al tuturor posibilitatilor!