Serviciul de Ambulanta din Arad a ramas fara unica masina care putea transporta mai multi pacienti si care era folosita pentru dializati

Serviciul de Ambulanta Arad a ramas fara unica autospeciala de tip A2, destinata transportului sanitar neasistat al unuia sau al mai multor pacienti, dupa ce aceasta a fost distrusa, miercuri seara, intr-un accident de circulatie.

Potrivit celor afirmate, joi, de Roberto Schill, seful Serviciului de Ambulanta Arad, autospeciala a fost primita de la Ministerul Sanatatii si era in stare foarte buna. "Am facut cerere speciala pentru a primi o astfel de masina si acum am ramas fara ea. sansele sa ne fie trimisa alta sunt foarte mici.

Din aceasta cauza nu vom mai putea transporta mai multi pacienti deodata, asa cum s-a intamplat pana miercuri seara, cand s-a intamplat accidentul", a declarat Roberto Schill.

Accidentul in care a fost distrusa ambulanta a avut loc, miercuri seara, cand un TIR care se indrepta spre municipiul Arad a intrat pe contrasens si a lovit-o in plin.

In ambulanta se aflau opt persoane, care au fost la dializa la Spitalul Municipal Arad, printre care si doua minore in varsta de 14, respectiv 16 ani. Trei dintre cei opt pacienti au fost internati in stare foarte grava la Spitalul Judetean Arad.

Ocupantii Ambulantei erau transportati de la Arad spre domiciliile lor, din localitatile Pecica, Semlac si Nadlac.

Din primele cercetari efectuate de politisti rezulta ca vinovat de producerea acestuia este Ion Z., de 27 ani, soferul TIR-ului, inmatriculat in judetul Brasov, care nu s-a asigurat cand a efectuat depasirea. El este cercetat pentru vatamare corporala din culpa..

Dotare

Serviciul de Ambulanta Arad dispune de 80 de ambulante, dintre care 75 au depasit norma de casare, starea tehnica a lor putand pune in pericol viata pacientilor si a echipajelor medicale. Potrivit celor spuse de seful Serviciului, in ceea ce priveste aspectul ambulantelor, unele necesita lucrari de tinichigerie si vopsitorie.

La Serviciul de Ambulanta Arad, exista doar sase autospeciale dotate cu tehnica de urgenta, care sunt exploatate 24 de ore din 24. Necesarul ar fi de 20 - 30 de masini, pe care sa lucreze 10 echipaje.

"Am facut cerere speciala pentru a primi o astfel de masina si acum am ramas fara ea".- Roberto Schill