Leo, printul tiganilor din Strehaia, este din nou anchetat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata Arges. Inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, prin emiterea unor bilete de ordin si file CEC fara acoperire - sunt doar cateva dintre infractiunile pe care anchetatorii banuiesc ca le-ar fi facut omul de afaceri.

Pe numele sau real Ion Stelica Mihai. El ar fi emis documentele false pe numele unor firme fantoma cu sedii declarate in orasele Ramnicu Valcea, Pitesti si Strehaia.

“Prieten” vechi ale oamenilor legii

Leo nu este, insa, la prima intalnire cu anchetatorii. In anul 2003, el a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la patru ani de inchisoare. Si atunci printre infractiunile retinute in sarcina lui s-a numarat falsul, inselaciunea si evaziunea fiscala.

Judecatorii au considerat, la momentul condamnarii inculpatului, ca prejudicial adus bugetului de stat prin achizitionarea de combustibil tip M si benzina Avio si revinzarea acestora ca motorina ori ca benzina Premium, ar fi fost de peste sapte miliarde de lei vechi. In prima instanta, inculpatul fusese scos basma curate de catre Tribunalul Dolj, in 2002.

Sponsorul manelistilor

Mai trebuie spus ca Leo a fost, de-a lungul timpului, sponsorul unor manelisti cunoscuti, cum ar fi Adrian Copilul Minune sau Carmen Serban. Cei doi artisti chiar i-au dedicat cantece din repertoriul lor.