O firma bucuresteana a reusit sa cumpere Uzina “Aro” Campulung, intrata in stare de faliment. Tranzactia a fost incheiata la sfarsitul acestei saptamani, dupa a treia licitatie organizata de firma lichidatoare “Lichidari Info Consult”.

Societatea cumparatoare, “LANDMARK Management” SRL, a fost, de altfel, singurul ofertant, pretul la care a fost vanduta defuncta platforma industriala fiind de 53.260.000 lei, adica pretul de pornire a licitatiei, care inseamna cu putin peste 16 milioane de euro.

Fostii salariati isi vor primi banii inapoi

Administratorul firmei din Capitala, Sergiu Filip, a promis ca va incerca sa relanseze productia uzinei si, astfel, sa creeze locuri de munca prin infiintarea unui parc industrial. Fostii angajati de la “Aro” vor putea sa intre, astfel, in posesia salariilor restante, platile urmand sa fie facute, cel mai probabil, de la inceputul lunii iunie.

Totodata, Primaria Campulung Muscel va reusi sa isi recupereze datoria pe care uzina o avea catre administratia locala

Datoriile Aro se ridica la aproximativ 90 milioane lei.

Activele care au fost la vanzare includ fosta incinta a societatii, cuprinzand teren de peste 460.000 metri patrati si cladiri cu suprafata construita de 167.000 mp, fosta parcare a intreprinderii, formata din teren de 10.000 mp si cladiri cu suprafata construita de 1.111 mp, instalatii tehnologice, echipamente, precum si licentele de fabricatie pentru marcile uzinei.