Doua dintre cele mai bune filme romanesti, care vor avea premiera la Cannes, vor fi prezentate la Cluj, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF). Este vorba de cel de-al doilea lung metraj al regizorului Cristian Mungiu, 4 luni, 3 saptamani, 2 zile, si de pelicula California dreamin’ (nesfarsit) a regizorului Crisian Nemescu.

Potrivit organizatorilor, festivalul va consemna =i debutul lui Gheorghe Preda cu lung-metrajul “Ingerul necesar”. In sectiunea dedicata filmelor romanesti, va fi reluata si pelicula regizorului Radu Muntean.

Aceeasi sectiune mai include filmele “Lampa cu caciula” si “Dimineata”, semnate de Radu Jude. Alte filme vor fi “Apa”, a lui Constantin Popescu-junior, precum si documentarul “Nu te supara, dar...” semnat de Adina Pintilie.

Mai mult, la Cluj, festivalul va fi deschis la Cluj de filmul regizorului Nae Caranfil, “Restul e tacere”, iar la Sibiu de pelicula “Cocosul decapitat” a lui Radu Gabrea.

Festivalul va incepe la Cluj in data de 1 iunie, iar la Sibiu in data de 4 iunie. Pentru prima data, el este organizat in doua orase.