Afisele pro sau contra demiterii presedintelui suspendat Traian Basescu vor putea fi lipite in Transilvania si Banat in functie de deciziile primarilor. Astfel, in timp ce in unele resedinte de judet se urmeaza reguli "nescrise", dar valabile la toate alegerile, in altele nici macar nu se pune problema campaniei.

La Cluj, primarul Emil Boc a desemnat 31 de locuri in care vor putea fi amplasate afise electorale, specifice campaniilor. "Locurile sunt stabilite, urmeaza sa se traga la sorti ce spatii va ocupa fiecare partid in parte. Pentru panourile publicitare ale companiilor, nu trebuie sa semnam noi", a explicat purtatorul de cuvant al Primariei clujene, Raimonda Boian.

Primaria Alba Iulia va amenaja in oras 17 locuri de afisaj pentru campania electorala legata de referendumul din 19 mai. Potrivit reprezentantilor Primariei, in total vor fi 42 de panouri, insa, nu vor fi alocate in functie de partide.

Practic, oricare dintre formatiunile politice va putea lipi ce afise va dori in locul respectiv, iar daca panourile sunt deja ocupate vor putea lipi peste ale adversarilor. Deocamdata, insa, in oras nu au aparut afise sau semne ale campaniei electorale, in afara unei masini cu afisaj mobil, apartinand staffului lui Traian Basescu.

In municipiul Arad nu a fost montat nici un panou electoral pentru referendumul din 19 mai. Potrivit celor afirmate, ieri, de Valer Marginean, purtatorul de cuvant al Primariei Arad, o decizie in acest sens urmeaza sa fie luata in urmatoarele zile, in functie de cererile primite din partea partidelor politice.

"Nu stim inca daca vom monta panourile electorale, dar in functie de solicitari vom dispune amplasarea lor", a declarat Marginean.

Primaria Sibiu nu restrictioneaza modul in care partidele politice vor alege sa-si faca publicitate electorala in perioada ramasa pana la referendum. 20 de amplasamente publice au fost stabilite pentru publicitate, iar cei care trebuie sa sanctioneze abaterile constatate sunt membrii Biroului Electoral de Circumscriptie.

"Nu am solicitat cereri pentru atribuirea panourilor electorale si speram ca partidele politice sa-si imparta decent panourile pentru publicitate electorala", a declarat Sergiu Olteanu, consilier de presa in cadrul Primariei Sibiu.