Avindu-i ca amfitrioni pe „nebunii" de la Ca$$a Loco, MTV a dat premii la Sibiu. Cel mai bun grup. Micuta Cleopatra a luat crema premiilor. Oricum, cel mai iubit primar nu il stie cel mai iubit barbat din muzica: Ghita al Cleopatrei.

Klaus Johannis a produs si el o supriza, cind a declarat jurnalistilor ca habar nu are cine este Ghita al Cleopatrei Stratan, cea mai nominalizata la MTV. Adica primarul sustine ca nici macar o data nu a fredonat melodia caree ne-a invadat aparatele de radio si TV. Cleopatra si tatal ei nu s-au suparat pe primarul Sibiului.

Cu citeva ore inainte de spectacol, Johannis era foarte optimist. A anuntat ca se va numara printre spectatori si a apreciat ca Premiile MTV sint un eveniment foarte important. „Este un eveniment foarte vizibil si se adreseaza si in special tinerilor si cred ca avem nevoie de astfel de evenimente", a spus edilul-sef. El a inminat premiul pentru cel mai bun artist international. Desigur, lui Sean Paul, care a spus „Multumesc" in romaneste, de doua ori.

Au cintat de pe CD

Doar 1.500 de bilete s-au vindut pentru show. Iar in piata au fost vreo 3.000 de melomani, desi estimarile oficiale ale jandarmilor dadeau cifra de 7.000. Interesul publicului a fost atit de infim, incit, la un moment dat, fortele de ordine au dat drumul gardurilor de protectie si intrarea a devenit libera. Ca sa se mai umple gradenele.

Intre 35 si 200 de lei. Un moment de apreciat a fost comemorarea lui Gil Dobrica, decedat pe data de 17 aprilie, prin cintecul fetelor de la „Heaven". Cei de la Animal X au recunoscut in fata jurnalistilor ca organizatorii au cerut tuturor artistilor sa faca playback. Cargo si alti citiva au preferat sa cinte live.

De altfel, Animal X a adus la Premiile muzicale o piesa special compusa pentru acest eveniment. „R.A.I" si este scrisa in stilul alternativ, adoptat de Animal X in ultimul an.

Absenti nemotivat

Loredana a anuntat si ea o surpriza: piesa „Copiii sirenelor". Cintareata nominalizata la trei categorii la Premiile Muzicale MTV Romania 2007, pentru cea mai buna interpretare solo, cea mai buna prestatie live si cel mai bun videoclip, a declarat ca va cinta „un medley intre un remix al piesei Extravaganzza si un nou single lansat chiar pe scena MTV-ului.

Un duet intre Loredana de acum si Loredana la trei ani, vocea fiind inregistrata cu casetofonul tatalui meu". In schimb, n-a mai aparut la gala, nu se stie de ce. Nici Proconsul nu a mai onorat cu prezenta.

Anda Adam si jazzul

MTV a reprezentat o premiera pentru Anda Adam, care ieri, la repetitii, a dansat si a cintat pe ritmuri de jazz. De ce? Pentru ca la citeva zeci de metri in fata ei mai era o scena. Cea a Festivalului International de Jazz, pe care cinta Berti Barbera. "Trebuie sa recunosc atractia mea irezistibila fata de ritm. Ma bucur ca intre timp am aflat si alte lucruri despre muzica, dar primul lucru care mi-a marcat frageda copilarie a fost ritmul. Abia pronuntam „banda de magnetofon"... spuneam „abadica macafon"... in schimb, stiam pe de rost toate inregistrarile din casa.

Si bateam in tot ce nimeream", a marturisit Berti Barbera, care fara sa vrea i-a tinut ritmul Andei Adam.