Nicio camera libera pentru 15 iunie, la hotelurile din municipiul Sibiu. Aproape toate pensiunile din oras au inchiriate camerele pentru urmatoarea luna. Peste 300 de tineri s-au cazat intr-o cladire a armatei, devenita hotel ieftin.

Lunile iunie si iulie sint vazute ca un virf de incasari pentru industria turistica, mai ales ca anuntatele hoteluri, care urmau sa se inaugureze in acest an, intirzie. Nici macar parohia evanghelica nu mai primeste oaspeti. In luna iunie, vor avea o singura camera libera, pe data de 15.

Miile de locuri de cazare din municipiul Sibiu sint insuficiente in aceasta perioada. Ieri am sunat la 20 de hoteluri si pensiuni din oras, de la un capat la altul, pentru a ne rezerva o camera pe 15 iunie. Raspunsul a fost unul singur: "Ne pare rau, dar nu putem sa va ajutam. Avem rezervat tot".

Coincidenta sau nu, peste o luna, Sibiul va deveni cel mai cautat loc de spectacole rock din Romania. Urmeaza ca aici sa inceapa cea de a doua editie a Festivalului ARTMANIA. Din experienta anului trecut, hotelierii au reusit sa isi vinda locurile de cazare pentru luna iunie, inca de la inceputului lui 2007.

Lunile iunie si iulie sint vazute ca un virf de incasari pentru industria turistica, mai ales ca anuntatele hoteluri care urmau sa se inaugureze in acest an, intirzie. Nici macar parohia evanghelica nu mai primeste oaspeti. In luna iunie, vor avea o singura camera libera, pe data de 15.

Cel mai ieftin hotel

Peste 300 de tineri din tara s-au bucurat de cele mai mici tarife de cazare din Sibiu, reusind sa se cazeze in ultimele trei saptamini in cladirea Academiei Militare din oras, potrivit lui Dan Nanu, consilier la Directia de Cultura. Din pacate, tinerii se mai pot caza pentru 12 lei de persoana doar citeva zile.

Apoi, locul turistilor va fi luat in dormitoarele armatei de catre candidatii la examenul de admitere. Ultima suta de turisti se va bucura de cazarea cazona, chiar in acest week-end. Cel mai ieftin si inedit hotel din oras, situat aproape centrul istoric, cladirea armatei cu reguli militare isi va redeschide portile peste doua luni.

"Academia Fortelor Terestre «Nicolae Balcescu» din Sibiu pune la dispozitie 260 de locuri de cazare pentru cei care doresc sa viziteze Sibiul - Capitala Culturala Europeana, pina la sfirsitul anului, mai putin perioada 21 mai - 22 iulie, cind cladirea e destinata candidatilor la examenul de admitere", a precizat comisarul guvernamental Sergiu Nistor.

Muzica buna si clienti numerosi

Pe linga Altar, Cargo, Celelalte Cuvinte, Iris, Luna Amara si Vita de Vie, publicul roman ii va putea vedea si pe Within Temptation la ARTMANIA Festival 2007, care se va desfasura pe o perioada de trei zile, in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie.

Festivalul va beneficia si de prezenta altor nume definitorii pentru muzica rock, care deja au scris istorie, precum Anathema, My Dying Bride, Tarot, The Gathering si Haggard. A doua editie a festivalului isi propune sa isi consolideze statutul de cel mai mare festival de muzica rock din Romania, dar si cel de eveniment cultural important, in cadrul programului Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007.

Editia precedenta a festivalului a fost un real succes, cu invitati ca HIM sau Amorphis. Peste 7.000 de vizitatori au venit sa-i vada pe cei 60 de artisti din Finlanda si Romania.

Biletele pentru festivalul Artmania din acest an vor costa 55 de lei pentru ziua de vineri, 15 iunie, 75 de lei pentru simbata, 16 iunie, 15 lei pentru duminica, 17 iunie si 120 de lei pentru intreg festivalul. Biletele se gasesc in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara, pe www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.