Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale au reusit sa-l prinda ieri pe un clujean dat in urmarire europeana de autoritatile pariziene. Acum, inculpatul asteapta sa fie extradat in Franta, ca sa dea socoteala pentru acuzatia de proxenetism.

Arestare ca-n filme: Presupusul proxenet fost saltat din pat de politisti

Andrei Varga Sandocan are 28 de ani si este din Cluj-Napoca. In toamna anului trecut, Tribunalul de Inalta Instanta din Paris a emis pe numele acestuia un mandat european de arestare. Tinarul este acuzat ca pe timpul sederii sale in Franta si-a obligat concubina sa intretina relatii sexuale contra cost cu mai multe persoane.

Practic, barbatul era pe punctul de-a porni o intreaga afacere bazata pe prostitutie. Clujeanul a fost la un pas sa fie prins in Franta, insa s-a intors degraba inapoi in tara. Pe baza informatiilor primite, politistii clujeni au descins ieri dimineata la o casa din comuna Aghires, judetul Cluj, unde se presupunea ca se ascunde proxenetul. Acesta a fost trezit din somn de anchetatori, care i-au si pus catusele. Imediat, el a fost urcat in masina politistilor si transportat la Cluj, unde a aparut in fata magistratilor.

Urmeaza extradarea

Clujeanul se afla in prezent in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj. In cursul zilei de ieri, magistratii Curtii de Apel Cluj au emis pe numele sau un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile. „Inculpatul asteapta acum ca magistratii clujeni sa demareze actiunea de extradare pentru a ajunge in fata unui complet de judecata francez“, sustine Raluca Seucan, purtatoare de cuvint a IPJ Cluj.

Potrivit Codului Penal Francez, pedeapsa maxima pe care o poate primi Sandocan este 10 ani dupa gratii.

Al 11-lea urmarit prins la Cluj

Andrei Varga Sandocan (foto) este cel de-al 11-lea urmarit international a carui situatie a fost clarificata de politistii Serviciului de Investigatii Criminale Cluj, de la inceputul anului. Totodata, el este a doua persoana data in urmarire europeana care a fost prinsa in judetul nostru.

Pe 9 martie 2007, Curtea de Apel Cluj il servea pe tava autoritatilor spaniole pe bistriteanul Ovidiu Florea, acuzat de omor. In timp ce se afla in Spania, acesta, impreuna cu alte doua persoane, l-ar fi batut cu bestialitate pe un localnic. Tribunalul din Roquetas del Mar, Spania, a emis atunci un mandat de arest preventiv, dar barbatul s-a sustras urmaririi penale.