Portiunea Coridorului IV Paneuropean care trece prin vestul tarii va incepe chiar din acest an - a promis, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, prezent la Arad. El a spus ca lucrarile la tronsonul Arad - Timisoara vor fi finalizate in 2011, iar cele la tronsonul Nadlac - Arad vor debuta in 2009, urmand sa fie finalizate dupa 3 ani.

Totodata, demnitarul a afirmat ca traseul viitoarei autostrazi Constanta-Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Deva-Timisoara-Arad, proiect ce se ridica la o valoare de cateva sute de milioane de euro, ce provin din fonduri europene, ar putea suferi mici modificari. Si asta, din cauza ca, initial, tronsonul ar fi urmat sa treaca prin apropierea unui cartier aradean de locuinte.

Autoritatile romane s-au angajat sa realizeze acest proiect inca din 1993. De atunci in presa au aparut destule subiecte care redau disputele dintre politicieni si autoritatile statului referitor la acest proiect.

In 2004, premierul Calin Popescu-Tariceanu afirma ca Romania trebuie sa-si respecte angajamentele pe care si le-a asumat, si unul dintre acestea este “sa construim Coridorul IV Paneuropean, care leaga Romania la reteaua de autostrazi europene”. Cu toate acestea, abia in 2005 acest proiect a devenit prioritate nationala si europeana.