Potrivit Autoritatii de Sanatate Publica Prahova, nici unul dintre strandurile din Prahova nu este pregatit pentru a primi clienti. Societatile care administreaza bazinele de inot au primit autorizatie sanitara de functionare in 2006, insa in fiecare an au nevoie de aviz sanitar care se elibereaza de catre serviciul Igiena Mediului din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica.

Cu toate acestea, week-end-ul trecut, strandul de la iesirea din Ploiesti catre Bucov a fost deschis. „La inceput de sezon estival, strandurile au nevoie de aviz sanitar. Au fost luate probe de apa din bazine dar nu au venit inca rezultatele. Pana ce nu se cunosc aceste rezultate strandurile nu trebuie sa fie deschise.

Daca au functionat fara acest aviz sanitar vor fi sanctionate”, ne-a declarat doctorul Tiberiu Onutu, ASP Prahova. Populatia este sfatuita sa nu se scalde in apele raurilor care pot fi poluate accidental si nici in lacuri deoarece pot aparea afectiuni dermatologice (eczeme, foliculite, psoriazis), conjunctivite si chiar boli digestive - diaree, hepatita virala de tip A, enteroviroze.