Mii de sibieni s-au inghesuit, ieri, pe Bulevardul Spitalelor, pentru a asista la prologul celei de-a patra editii a Red Bull Romaniacs la motociclism. Show-ul oferit de Christian Pfeiffer si mai apoi de participantii in cursa, intre care si Cyril Despres, cistigatorul Raliului Dakar din acest an, a fost de senzatie.

Prezent pentru prima data la Sibiu, pentru a participa la Red Bull Romaniacs, cel mai dur concurs de enduro din tara si unul dintre cele mai dificile din liume, Christian Pfeiffer a impresionat. Campion mondial la indoor street bike freestyle, Pfeiffer a dat o adevarata demonstratie.

Fie ca a fost vorba de mersul pe o roata, atit pe cea din fata cit si pe cea din spate, mersul doar in miini si tot felul de cascadorii, totul i-a iesit perfect. A lasat cu gurile cascate mii de privitori veniti sa urmareasca prologul in cel mai puternic concurs de enduro din tara.

Record de participare

La editia din acest an a Red Bull Romaniacs 2007 au luat startul 145 de concurenti, ceea ce reprezinta un record absolut pentru concursul ajuns, anul acesta, la editia a 4-a. La clasa Profesionisti au luat startul 20 de piloti, care vor reprezenta 10 natiuni.

66 de piloti vor fi la clasa Experti, in echipe de cite doi, iar ceilalti 58 de piloti sint inscrisi la clasa Hobby, unde vor concura in echipe de cite doi sau trei piloti. Cu totii se vor intrece, pina pe 21 iunie, pe specialele din jurul orasului Sibiu. „Anul acesta avem un numar record de participanti, dar ramine de vazut citi dintre ei vor si ajunge la sosire.

Este un traseu foarte dur si, de aceea, cred ca o parte dintre ei nu vor ajunge la finish. Avem o companie selecta si sper sa fie o intrecere interesanta", a spus organizatorul Martin Freinademetz, austriacul care anul acesta a concurat la Raliul Dakar cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism.

Despres, lider

Prezent la cursa de la Sibiu, Cyril Despres, invingatorul din acest an la Raliul Dakar si-a dovedit clasa si la prologul organizat pe traseul special amenajat pe bulevardul Spitalelor. In mai putin de 22 de minute a reusit sa parcurga nu mai putin de 9 tururi de circuit, in timp ce invingatorul de anul trecut, francezul Michel Gau, n-a reusit sa treaca decit opt tururi.

In clasamentul general dupa prima etapa, Despres este urmat de englezul Paul Bolton si de olandezul Frans Verhoeven. In cadrul aceleiasi sectiuni, cel mai bine clasat roman la Raliul Dakar, Emanuel Gyenes, a parcurs doar sase tururi de circuit, ocupind in final locul 12.

„M-am obisnuit deja cu duritatea acestui traseu, dar sper ca si experianta pe care am acumulat-o la Dakar sa-mi fie de folos pentru editia din acest an", spune Gyenes.