In curand, in Ploiesti vor fi construite o clinica si un camin de batrani, Consiliul Local Ploiesti asociindu-se, pentru realizarea acestui proiect, cu o firma privata. In fapt este vorba despre un centru de diagnostic, asistenta medicala si tratament si un camin de batrani.

Cele doua imobile se vor intinde pe o suprafata de 7315 metri patrati, terenul fiind situat in situat in Ploiesti, pe Strada Cosminele nr. 11A.

Potrivit proiectului de hotarare care va fi votat de consilierii ploiesteni in viitoarea sedinta va cuprinde un camin de batrani realizat la nivelul cerintelor europene, un centru de diagnosticare si tratament pentru adulti cu acces prioritar, gratuit sau cu tarif redus, dupa caz, al pensionarilor, persoanelor cu handicap, persoanelor fara venituri sau cu venituri mici si un centru de

diagnosticare si tratament pentru copii. Costurile necesare realizarii obiectivului sunt estimate la 11 milioane de euro.

Investitia este cu atat mai importanta cu cat in Ploiesti nu exista un astfel de camin pentru batrani, pe listele Directiei pentru Asistenta Sociala aflandu-se cateva sute de pensionari care asteapta, de peste doi ani, sa se eplibereze un loc intr-o institutie de profil din judet.

Pe de alta parte, centrul de tratament va fi unic, el cuprinzand clinica pentru adulti formata din cabinete de specialitate, bloc de explorari functionale (laborator), pavilion pentru imagistica (ecografii, RMN), clinica de pediatrie, centru de cazare si ingrijire pentru batrani (centru cazari sociale), parcare autosalvare etc.