Sitex Dumbrava, societate al carui actionar principal este omul de afaceri Ilie Carabulea, va construi in zona Padurii Dumbrava, un ansamblu de locuinte.

Ansamblul va fi format din sase pana la opt blocuri si va cuprinde intre 400 si 600 de locuinte, potrivit lui Ilie Carabulea, care precizeaza ca proiectul este inca in lucru. „Intentionam sa dezvoltam mai mule blocuri de locuinte in zona Padurii Dumbrava. Proiectul nu este inca definitivat.

Mai multe detalii vom avea dupa finalizarea acestuia”, a spus Carabulea, care nu a oferit o estimare aspura investitiei totale ce urmeaza sa fie derulate. Sitex Dumbrava a obtinut un certificat de urbanism pentru constructia de locuine in zona Padurii Dumbrava, in mai 2007.

Acesta ar fi primul proiect rezidential amplu, dezvoltat de o firma din grupul Atlassib. Investitiile recente ale grupului Atlassib s-au centrat pe spatii comerciale si turistice.

Dupa finalizarea hotelului Ramada, principalul proiect al grupului Atlassib, aflat in derulare este constructia turnurilor gemene, din imediata apropiere a Salii Transilvania, in urma unei investitii de 18 milioane de euro.

Sitex Dumbrava SA din Sibiu, este o societate cunoscuta pentru productia de covoare. Potrivit celor mai recente date disponibile, societatea Sitex Dumbrava SA a incheiat primul semestru al anului trecut cu o cifra de afaceri de aproape 0,9 mil. de lei.

Ilie Carabulea a devenit actionar principal al Sitex Dumbrava SA in luna februarie a acestui an cand a cumparat un pachet de 35 la suta din actiunile societatii, pentru care a platit suma de 413.954 lei, potrivit raportarii transmise, catre Rasdaq.

Carabulea a cumparat pachetul de aproape 35% din capitalul companiei de la Ecaterina Savu si de la Nicolae Trif, dupa cum se mentioneaza in raportare.

Sitex Dumbrava SA are un capital social de 1,47 milioane lei si este specializata in fabricarea de covoare si mochete.

Umar la umar cu Imofinance

Zona Padurii Dumbrava este din ce in ce mai cautata de catre dezvoltatorii de proiecte rezidentiale. Un alt proiect imobiliar important este dezvoltat in apropierea Padurii Dumbrava de catre clujenii de la Imofinance. Grupul din Cluj, investeste aproape 9 mil. de euro in ansamblul rezidential Dumbrava.

Proiectul grupului clujean presupune construirea a sapte imobile care cumuleaza 160 de apartamente. Ansamblul rezidential denumit Dumbrava este localizat pe strada Siretului, aproape de zona Padurii Dumbrava.

Atlassib: afaceri de 270 mil. euro anul acesta

Grupul Atlassib a estimat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 25%, pana la peste 270 de milioane de euro, fata de aproximativ 225 de milioane de euro, cat a realizat anul trecut, potrivit datelor facute publice de reprezentantii grupului, la inceputul anului.

Holdingul a inregistrat in 2006 o crestere estimata a afacerilor de 38%. Cea mai mare pondere in cifra de afaceri, aproximativ 20%, o are firma Atlassib, care face transport international de persoane. Aceasta a avut anul trecut o crestere de 42% a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 76 de milioane de euro.

Anul trecut, Atlassib a transportat pe trasee internationale aproximativ 680.000 de pasageri, cu peste 40% mai mult fata de anul precedent.