Programul de analize gratuite pentru populatie pune in dificultate atat personalul medical cat si populatia. Astfel, medicii de familie vor fi nevoiti sa puna tot felul de intrebari persoanelor care vor fi evaluate, intrebari care tin de viata personala.

Participantii la programul de evaluare a starii de sanatate vor fi intrebati cand si-au inceput viata sexuala, cati parteneri sexuali au avut pana la varsta majoratului, daca fumeaza si daca se pot lasa de fumat.

Mai mult decat atat, in formularele in care apar aceste lucruri mai sunt trecute si rubrici privind nivelul de educatie sau starea civila, lucruri considerate de cetateni ca fiind neconcordante cu programul de sanatate. „Sunt o serie de intrebari la care asiguratii trebuie sa raspunda.

O sa li se para mai ciudate unele insa ne ajuta pe noi sa ne dam seama de starea de sanatate a fiecaruia. Intrebam si de viata sexuala pentru ca trebuie sa ne facem o idee asupra pericolului de imbolnavire a celorlalti”, ne-a declarat Lorelay Perju, medic de familie. Medicii spun ca intrebarile legate de viata sexuala ajuta la depistarea cancerului de col uterin.