ANCHETE

Tun imobiliar in centrul Timisoarei. Gradina de Vara de la Capitol este vanata de speculantii de pe piata imobiliara.

Desi fostul cinematograf a ajuns al municipalitatii si de la Primarie cu drept de folosinta exclusiva pentru Filarmonica de Stat „Banatul”, Gradina de Vara apartine in continuare Ministerului Culturii, ca urmare a unor incurcaturi in acte.

Paradoxal insa, Filarmonica a primit, in acte, odata cu sediul propriu-zis (fosta cladire a cinematografului) si un teren de 5.000 de metri patrati, care nu apare niciunde mentionat cu numar topografic si pe care efectiv nu l-a receptionat.

Coriolan Garboni, directorul Filarmonicii povesteste ca exista dorinta de a se transforma locul in primul mall cultural din vestul Romaniei. „Acum cateva luni, ministrul Culturii m-a intrebat daca ar putea sa gestioneze Filarmonica locul, in eventualitatea transformarii lui intr-un mall cultural. Evident ca raspunsul meu a fost pozitiv”, povesteste Garboni. EvZ

POLITIC

Apel pentru Legea lustratiei. Primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, ar trebui sa ii ceara presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa deblocheze traseul proiectului privind Legea lustratiei, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sfarsitul saptamanii, presedintele PLD Timis, Viorel Oancea.

Presedintele PLD Timis a precizat ca ramane la latitudinea presedintelui Camerei Deputatilor daca va fi promovata Legea lustratiei, acesta promitand, de altfel, in urma cu mai bine de un an, ca va debloca proiectul de lege si nu a facut nimic in acest sens. 24 de Ore

EVENIMENT

Jefuit si aruncat in Bega. Politia din Timisoara inceraca sa rezolve cazul unui batran gasit inecat in apele Begai. Anchetatorii cred ca ar fi vorba de crima, mobilul acesteia fiind jaful.

O femeie care se afla in apropiere, l-a recunoscut pe batranul de 60 de ani, spunand ca e un cersetor. „Umbla prin tramvaie. Chiar sambata l-am vazut. Probabil l-au batut pentru bani. Mai dormea si aici, in parc, pentru ca era dintr-o localitate din judet”, povestea aceasta.

Timis Online

ADMINISTRATIV

Drumuri distruse de canicula. Masura interzicerii traficului greu a fost aplicata cu greutate. Pentru ca drumurile nu au fost distruse de la un capat la altul, analiza autoritatilor se face pe metri patrati si nu pe kilometri, fiind avariate doar bucati din sosele.

Cele mai afectate au fost drumurile nationale, unde asfaltul de pe mai bine de 10.000 mp a fost grav afectat. Potrivit sefului de la Drumurile Nationale Arad, Ioan Balint, in judetul Arad au fost distrusi 6.000 mp de drum prin formarea unor fagase longitudinale.

Alti 4.500 mp au fost afectati de asa-zisele refulari, adica umflarea asfaltului de pe drum si, pe alocuri, craparea imbracamintii asfaltice. EvZ

Sezon de excluderi. Dupa ce a fost data afara din PSD, Adriana Violeta Dragan a fost indepartata si din consiliul local.

La sfarsitul sedintei, primarul PSD Viorel Alger Ilas a anuntat ca si PNL a solicitat "incetarea de drept" a mandatului consilierului Ioan Cin, dupa ce acesta a parasit "corabia liberala" si a trecut in tabara PLD. Ziua de Vest

Consilier din Santana, trei luni pe an in SUA. Un consilier din Santana sta trei luni pe an in SUA, ca sa reprezinte interesele orasului.

Acest lucru a fost posibil in urma unei hotarari luate de Consiliul Local, care sustine ca alesul a fost trimis tocmai in Arizona pentru „testarea posibilitatilor de atragere de investitori straini, precum si de promovare a imaginii si intereselor orasului Santana”.

Prefectura Arad care pare decisa sa analizeze aceste hotarari de CL si toate motivele (nu doar cele economice) care stau la baza acestora, in conditiile in care se vorbeste de niste rude ale consilierului prin tara vizitata. Arad Online

Tabara inchisa in Timis. Tabara de copii de la Gladna Montana a fost inchisa de inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) din Timis, dupa constatarile ultimului control tematic efectuat in respectiva locatie.

Printre neregulile care au condus la suspendarea activitatii taberei se afla: depozitarea necorespunzatoare a alimentelor, defectiunile grupurilor sanitare, dar si igrasia din incaperi. 24 de Ore