Topul scolilor periculoase din Ploiesti

In anul scolar 2006-2007 au fost inregistrate la nivel national 2.979 de infractiuni in zona unitatilor de invatamant, la care au participat 3.013 de autori, dintre care 75,4% elevi.

Principalele cauze ale infractiunilor sunt, in opinia autoritatilor, numarul mare al familiilor dezbinate, interesul minim acordat de parinti pentru colaborarea cu profesorii, lipsa de reactie a unor cadre didactice si a parintilor elevilor indisciplinati, nivelul redus de pregatire a unor profesori in ceea ce priveste modul de actiune in situatii tensionate.

Scolile cu grad de risc din Ploiesti

Incepand cu anul scolar 2007-2008, scolile vor fi impartite in unitati de risc minim, mediu si maxim, pentru a fi incluse intr-un sistem de supraveghere si protectie gestionat impreuna cu inspectoratele judetene de politie.„Unitatile de invatamant de la periferia orasului sunt cele mai expuse actelor de violenta.Aici se formeaza gasti de cartier si actioneaza de regula seara.

Ni s-a cerut situatia scolilor unde au fost semnalate acte de indisciplina, unde au fost atacati elevii si li s-au furat telefoane,ceasuri, bani si alte lucruri de valoare.

Inspectoratul Judetean de Politie ne-a cerut situatia unitatilor de invatamant cu probleme si, in functie de aceasta, vor stabili masurile care se impun pentru limitarea infractionalitatii”, ne-a declarat profesorul Aurel Graur, purtatorul de cuvant al ISJ Prahova.

Scolile cu grad de risc din Ploiesti sunt: Scoala 19, Scoala 13, Scoala 18, Scoala 1, Grupul Scolar Petrol Teleajen, Grupul Scolar Industrie Usoara, Grupul Scolar Spiru Haret.